vandaag, 27 september 2021

Jezus is de allerhoogste

Tegenwoordig zijn engelen iets heel groots geworden. Er zijn zelfs meerdere bekende mensen die praten over het hebben van hun persoonlijke engel en de noodzaak ‘in contact te komen met jouw engel’.

Ik geloof in engelen omdat ze in de Bijbel duidelijk genoemd worden, maar engelen hebben een rechtmatige plek. Paulus beschrijft die plek in Kolossenzen 2:18,19:

Laat u niet de prijs ontzeggen door iemand die behagen schept in nederigheid en engelenverering, intreedt in wat hij niet gezien heeft, zonder reden gewichtig doet door zijn vleselijke denken, en zich niet houdt aan het hoofd, waaruit het hele lichaam, dat van banden en pezen voorzien is en daardoor samengevoegd, opgroeit door de groei die van God komt.

Paulus vertelt ons dat, als je zo in beslag wordt genomen door engelen dat je niet meer kijkt naar het hoofd, Jezus Christus, je ontspoord bent! Als je zo in beslag genomen wordt door engelen dat het je bij Jezus weghoudt, dan ga je enorm de mist in. Het lichaam groeit; het lichaam wordt gevoed; we ontvangen ons leven en leiding van het hoofd, Jezus Christus.

Als God wil dat er een engel ingrijpt in mijn leven dan is dat geweldig. Maar ik hoef niet in contact te komen met mijn engel, want ik heb een relatie met de Zoon van God, die, zoals we gisteren geleerd hebben, hoger is dan engelen!

Jezus heeft het universum geschapen! Hij is onze Heer en onze Redder. Hij is de wijn, wij zijn de ranken. We hebben een relatie met Hem. Waarom zouden we contact willen hebben met een engel als we contact kunnen hebben met de Zoon van God die door de engelen aanbeden wordt!

Engelen staan onder de heerschappij van Jezus. Dat is hun rechtmatige plek.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De wonderbare Zoon Gods

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest