vandaag, 3 december 2021

Laat je opnieuw verfrissen

In Psalm 85:7 wordt een krachtige vraag gesteld:

Zou Ú ons niet weer levend maken, zodat Uw volk zich in U verblijdt?

Het is opvallend dat de psalmist ‘weer’ zegt. Dit betekent dat het volk Israël ooit levend was, maar dat het volk is ingedut en dat ze een herleving nodig hebben.

Misschien hebben jij en ik op dit moment ook een geestelijke herleving nodig.

Een herleving wordt wel omschreven als de adem van de Geest in ons lichaam dat een lijk dreigt te worden.

Dat is een goede definitie. Iets wat stervende is, of zijn kracht verloren heeft, heeft een geestelijke herleving nodig.

Een geestelijke herleving zorgt voor nieuwe kracht.

In 2 Timotheüs 1:6 (GNB) schrijft Paulus aan Timotheüs: Daarom zeg ik je nogmaals, het vuur aan te wakkeren van de gave die God je geschonken heeft. Met andere woorden, ooit was er een vuur, maar dit vuur is bijna uitgedoofd. En nu moet het opnieuw aangewakkerd worden.

Misschien voel je je de laatste tijd geestelijk leeg. Misschien is dat vuur dat ooit zo brandde nu slechts een gloeiend kooltje. Als dat zo is, is het tijd om dat vuur van de gave die Hij je gegeven heeft opnieuw aan te wakkeren.

Terwijl God in jouw leven aan het werk gaat, zul je ontdekken dat je leven opnieuw een doel krijgt en dat je je opnieuw in God zult verheugen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Met frisse moed

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest