vandaag, 21 mei 2020

Laat je opnieuw verfrissen

In Psalm 85:7 wordt een krachtige vraag gesteld:

Zou Ú ons niet weer levend maken, zodat Uw volk zich in U verblijdt?

Het is opvallend dat de psalmist ‘weer’ zegt. Dit betekent dat het volk Israël ooit levend was, maar dat het volk is ingedut en dat ze een herleving nodig hebben.

Misschien hebben jij en ik op dit moment ook een geestelijke herleving nodig.

Een herleving wordt wel omschreven als de adem van de Geest in ons lichaam dat een lijk dreigt te worden.

Dat is een goede definitie. Iets wat stervende is, of zijn kracht verloren heeft, heeft een geestelijke herleving nodig.

Een geestelijke herleving zorgt voor nieuwe kracht.

In 2 Timotheüs 1:6 (GNB) schrijft Paulus aan Timotheüs: Daarom zeg ik je nogmaals, het vuur aan te wakkeren van de gave die God je geschonken heeft. Met andere woorden, ooit was er een vuur, maar dit vuur is bijna uitgedoofd. En nu moet het opnieuw aangewakkerd worden.

Misschien voel je je de laatste tijd geestelijk leeg. Misschien is dat vuur dat ooit zo brandde nu slechts een gloeiend kooltje. Als dat zo is, is het tijd om dat vuur van de gave die Hij je gegeven heeft opnieuw aan te wakkeren.

Terwijl God in jouw leven aan het werk gaat, zul je ontdekken dat je leven opnieuw een doel krijgt en dat je je opnieuw in God zult verheugen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Met frisse moed

De overdenking van de voorgaande dagen


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest