vandaag, 17 juli 2020

Morren en klagen

Een van de dingen die God pijn doet is denk ik wanneer Zijn kinderen mopperen en klagen. In Judas 1:16 vinden we een aantal interessante inzichten over dit destructieve gedrag:

Zij zijn het die morren, die klagen over hun lot, die naar hun eigen begeerten wandelen. Hun mond spreekt hoogdravende woorden, terwijl zij mensen naar de ogen zien ter wille van voordeel.

Het woord klagen is eigenlijk twee Griekse woorden aan elkaar. Het eerste woord betekent beschuldigen en het tweede woord betekent je lot in het leven.

Is het niet bijzonder dat als iemand de verkeerde keuzen maakt, diegene een ander de schuld geeft als hij of zij de gevolgen hiervan ondervindt?

Ik heb twee adviezen voor je. Ten eerste, als je een klager of mopperkont bent: stop. God is hier niet blij mee en je laat alleen maar zien dat je naar je ‘eigen begeerten’ wandelt en niet met Gods Geest.

Ten tweede: blijf uit de buurt van mensen die zo zijn. Anders zul je net zo eindigen als hen. In Spreuken 22:24-25 staat:

Ga niet om met een opvliegend man, en laat u niet in met een driftig iemand, anders raakt u gewend aan zijn paden en haalt u een valstrik over uzelf.

Hun houding en manier van denken zullen op jou afgeven.

Heb je ooit een spijkerbroek samen met een rood shirt in de was gedaan? Wat gebeurde er met je blauwe spijkerbroek? Die was paars geworden, of niet? De rode verf had zich vermengd met de blauwe kleur en de blauwe spijkerbroek was niet langer blauw. Hij is paars geworden.

Als je omgaat met mensen die morren en klagen, zal hun houding jouw manier van denken beïnvloeden. En het laatste wat je wilt is een klager en mopperkont zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Lessen uit de woestijn 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


20 september 2020

Betaal belasting!

Hoewel ik er niet van houd om hard te werken en vervolgens een groot deel van elke dollar die ik verdien aan de overheid te geven, is het wel het juiste om te doen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest