vandaag, 17 juli 2020

Morren en klagen

Een van de dingen die God pijn doet is denk ik wanneer Zijn kinderen mopperen en klagen. In Judas 1:16 vinden we een aantal interessante inzichten over dit destructieve gedrag:

Zij zijn het die morren, die klagen over hun lot, die naar hun eigen begeerten wandelen. Hun mond spreekt hoogdravende woorden, terwijl zij mensen naar de ogen zien ter wille van voordeel.

Het woord klagen is eigenlijk twee Griekse woorden aan elkaar. Het eerste woord betekent beschuldigen en het tweede woord betekent je lot in het leven.

Is het niet bijzonder dat als iemand de verkeerde keuzen maakt, diegene een ander de schuld geeft als hij of zij de gevolgen hiervan ondervindt?

Ik heb twee adviezen voor je. Ten eerste, als je een klager of mopperkont bent: stop. God is hier niet blij mee en je laat alleen maar zien dat je naar je ‘eigen begeerten’ wandelt en niet met Gods Geest.

Ten tweede: blijf uit de buurt van mensen die zo zijn. Anders zul je net zo eindigen als hen. In Spreuken 22:24-25 staat:

Ga niet om met een opvliegend man, en laat u niet in met een driftig iemand, anders raakt u gewend aan zijn paden en haalt u een valstrik over uzelf.

Hun houding en manier van denken zullen op jou afgeven.

Heb je ooit een spijkerbroek samen met een rood shirt in de was gedaan? Wat gebeurde er met je blauwe spijkerbroek? Die was paars geworden, of niet? De rode verf had zich vermengd met de blauwe kleur en de blauwe spijkerbroek was niet langer blauw. Hij is paars geworden.

Als je omgaat met mensen die morren en klagen, zal hun houding jouw manier van denken beïnvloeden. En het laatste wat je wilt is een klager en mopperkont zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Lessen uit de woestijn 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest