vandaag, 6 juli 2020

Onderzoek de Bijbel!

Nadat Paulus het evangelie aan de mensen in Berea had verkondigd, deden zij iets wat anderen niet gedaan hadden; ze onderzochten de Schriften.

En dezen waren edeler van gezindheid dan die in Thessalonica, want zij ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid en onderzochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren (Handelingen 17:11)

Volgens het volgende vers was het resultaat van hun onderzoek dat velen van hen gingen geloven.

Jezus zei in Johannes 5:39: U onderzoekt de Schriften, want u denkt daardoor eeuwig leven te hebben, en die zijn het die van Mij getuigen.

Ik hoorde eens een getuigenis van een Joodse gelovige. Zijn dochter, die christen was geworden, daagde hem uit het Nieuwe Testament te lezen.

Hij begon in Matteüs en verbaasde zich over alle verwijzingen naar de Messias uit het Oude Testament die door Jezus waren vervuld.

Zijn aanvankelijke reden om de Bijbel te onderzoeken was om te bewijzen dat zijn dochter het mis had. In plaats daarvan, gaf hij uiteindelijk zijn hart aan Jezus. De Schriften getuigden van Jezus!

Zoek Hem als je de Bijbel leest en moedig anderen aan hetzelfde te doen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Waarom Bijbellezen belangrijk is

De overdenking van de voorgaande dagen


25 september 2020

De prijs voor ongehoorzaamheid

Ik heb de volgende vraag voor jou: ben jij op dit moment opzettelijk ongehoorzaam aan God? Als dat zo is, belijd dit dan en toon berouw.


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest