vandaag, 24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In onze laatste overdenking lazen we het verhaal uit 1 Koningen 13, over de leeuw die de profeet vanwege zijn ongehoorzaamheid doodde. We hebben gezien hoe dat verhaal aan ons het belang van gehoorzaamheid illustreert en dat ongehoorzaamheid de deur naar rampspoed opent.

In 1 Petrus 5:8 staat:

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

Ik geloof dat God wil dat je het beeld van die leeuw uit 1 Koningen 13 in je geheugen gegrift hebt. Hij wil dat je begrijpt dat als je God opzettelijk ongehoorzaam bent, je tegenstander, de duivel, niet slechts naar je zal brullen. Net als die leeuw uit 1 Koningen 13 zal hij een poot op je zetten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil zijn poot niet op mijn financiën, op mijn gezin, op mijn gezondheid, of op wat dan ook. Ik wil niet dat hij zijn tanden in mijn huwelijk zet. Maar ongehoorzaamheid opent de deur hiertoe.

In Jakobus 4:7 staat:

Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Zie je, je hebt autoriteit over de duivel gekregen. Dit vers maakt dit duidelijk: je kunt weerstand tegen hem bieden. Maar je autoriteit in Christus als christen werkt alleen als je jezelf hebt onderworpen aan Gods autoriteit door gehoorzaam te zijn.

Als je, opzettelijk, ongehoorzaam bent, dan zal je autoriteit in Christus niet werken.

Daarom heb ik de volgende vraag voor jou: ben jij op dit moment opzettelijk ongehoorzaam aan God? Als dat zo is, belijd dit dan en toon berouw. Anders kun je er zeker van zijn dat de duivel een poot op jouw leven zal zetten.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Zegeningen en grenzen

De overdenking van de voorgaande dagen


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


3 maart 2021

Wat is jouw motief?

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou. Maar dan zegt Hij ook: omdat u verkeerd bidt.


2 maart 2021

Vergeet niet waar je vandaan komt

Ik dank God dat ik een nieuwe schepping in Christus ben, maar ik schaam me nog steeds als ik terugdenk aan sommige situaties voor mijn bekering.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest