vandaag, 23 september 2021

Open niet de deur voor ellende!

In onze laatste overdenking lazen we het verhaal uit 1 Koningen 13, over de leeuw die de profeet vanwege zijn ongehoorzaamheid doodde. We hebben gezien hoe dat verhaal aan ons het belang van gehoorzaamheid illustreert en dat ongehoorzaamheid de deur naar rampspoed opent.

In 1 Petrus 5:8 staat:

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

Ik geloof dat God wil dat je het beeld van die leeuw uit 1 Koningen 13 in je geheugen gegrift hebt. Hij wil dat je begrijpt dat als je God opzettelijk ongehoorzaam bent, je tegenstander, de duivel, niet slechts naar je zal brullen. Net als die leeuw uit 1 Koningen 13 zal hij een poot op je zetten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil zijn poot niet op mijn financiën, op mijn gezin, op mijn gezondheid, of op wat dan ook. Ik wil niet dat hij zijn tanden in mijn huwelijk zet. Maar ongehoorzaamheid opent de deur hiertoe.

In Jakobus 4:7 staat:

Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Zie je, je hebt autoriteit over de duivel gekregen. Dit vers maakt dit duidelijk: je kunt weerstand tegen hem bieden. Maar je autoriteit in Christus als christen werkt alleen als je jezelf hebt onderworpen aan Gods autoriteit door gehoorzaam te zijn.

Als je, opzettelijk, ongehoorzaam bent, dan zal je autoriteit in Christus niet werken.

Daarom heb ik de volgende vraag voor jou: ben jij op dit moment opzettelijk ongehoorzaam aan God? Als dat zo is, belijd dit dan en toon berouw. Anders kun je er zeker van zijn dat de duivel een poot op jouw leven zal zetten.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Zegeningen en grenzen

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest