vandaag, 4 november 2020

Sleutels tot effectief gebed: vergeving

Een andere belangrijke sleutel voor effectief bidden is je relatie met anderen. In Marcus 11:24-26 zegt Jezus:

Daarom zeg Ik u: alles wat u biddend begeert, geloof dat u het ontvangen zult, en het zal u ten deel vallen. En wanneer u staat te bidden, vergeef als u tegen iemand iets hebt, opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, u uw overtredingen vergeeft. Maar als u niet vergeeft, zal uw Vader, Die in de hemelen is, ook uw misdaden niet vergeven.

Daar staat nogal wat, of niet? Jezus zegt dat onvergevingsgezindheid de belangrijkste reden is voor onbeantwoorde gebeden. Als mijn gebeden nog niet verhoord zijn, moet dit het eerste zijn wat ik moet onderzoeken. Leeft er bitterheid in mijn hart? Koester ik wrok tegen iemand?

Jezus zei dat als je iets tegen iemand hebt, – tegen jezelf, je man of vrouw, iemand van de familie, een dierbare, een buurman- of vrouw, een collega, of een vijand – dan zal dit leiden tot onbeantwoorde gebeden. Het maakt hierbij niet uit of het om iets groots of iets kleins gaat, iets ouds of iets nieuws.

Soms koesteren mensen wrok tegen zichzelf. Ze vergeven zichzelf niet, zelfs niet nadat God en anderen hen hebben vergeven. Ze willen zichzelf martelen vanwege hun stomheid dat ze telkens weer in dezelfde zonde vervallen. Ze willen het niet loslaten!

Er zijn ook anderen, inclusief degenen die dicht bij ons staan, die we moeten vergeven. Als je gebeden niet beantwoord worden, ga dan bij jezelf te rade of je moet vergeven.

Misschien heb je in de Bijbel gezocht, is je hart vol van het Woord, misschien bid je met alles wat in je is, en verwacht je antwoorden. Maar voordat je de vruchten van je gebeden kunt plukken, moet je, als je wrok koestert, eerst vergeven!

Bekijk hierde bijpassende uitzending: Obstakels overwinnen – Belangrijke gebeden in de Bijbel: Vergevend gebed 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


27 september 2021

Jezus is de allerhoogste

De acht verzen in Hebreeën 1:1-8 vertellen ons dat Jezus de allerhoogste is, hoger dan alle engelen.


26 september 2021

Een gehoorzame houding

In Hebreeën 1:1-8 staat: Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken...


25 september 2021

De beloning voor gehoorzaamheid

Er zijn twee verzen waar ik je in de overdenking van vandaag op wil wijzen. Het eerste is Jesaja 1:19, waar God zegt: Als u gewillig bent en luistert, zult...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest