vandaag, 28 oktober 2020

Sleutels tot effectief gebed: wees verbonden – door Janet Conley

Gisteren hebben we ontdekt dat specifiek zijn tijdens ons gebed de eerste sleutel voor effectief gebed is. Vandaag wil ik je de tweede sleutel laten zien: wees verbonden met God.

In Johannes 15:5 zegt Jezus:
Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.

God wil dat elk deel van ons leven verbonden is met Hem. En Hij vertelt ons dat als dat gebeurt – als we met Hem verbonden zijn – we veel vrucht zullen dragen. Een paar verzen verderop brengt Jezus die vrucht direct in verband met gebed.

In Johannes 15:16 zegt Hij:
Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft.

Als we met God verbonden zijn en we blijven in Hem, dan zullen we veel vrucht dragen, zegt Jezus. Denk eens aan een fruitboom. De bladeren groeien omdat de takken aan de boom vastzitten. In de lente bloeien er bloemen aan de takken en uit die bloemen groeit het fruit.

Maar als er iets gebeurt en de tak zit niet meer goed vast aan de boom, zal de tak waarschijnlijk helemaal geen vrucht dragen. De bloemen en het gezonde fruit zullen alleen groeien als de tak goed vastzit aan de boom. God wil dat wij met Hem verbonden zijn op elk gebied van ons leven. Als dat zo is, dan zullen onze gebeden in lijn zijn met Zijn verlangens en kunnen we er zeker van zijn dat Hij zal antwoorden.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 1/5

De overdenking van de voorgaande dagen


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


3 maart 2021

Wat is jouw motief?

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou. Maar dan zegt Hij ook: omdat u verkeerd bidt.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest