vandaag, 5 februari 2022

Vertel het evangelie aan anderen!

In onze laatste overdenkingen hebben we gezien dat we moeten bidden voor de verlorenen en dat we ons licht moeten laten schijnen.

Maar er komt een tijd dat we moeten spreken. Kijk maar naar Romeinen 10:13-14:

Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden. Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt?

Als de tijd komt dat we moeten spreken, zijn een hoop christenen als rivieren in het Noordpoolgebied: bevroren. Maar iemand moet het verhaal vertellen!

Bid voor de verlorenen, laat je licht schijnen en als de tijd rijp is, vertel hun dan het evangelie. Paulus zegt in Romeinen 1:16: Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft.

Door het evangelie bekend te maken zullen veel mensen het geloven en gered worden. De reden hiervoor kun je vinden in Romeinen 10:17:

Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.

De boodschap verkondigen zorgt voor geloof in het hart van mensen. Vertel hun gewoon het evangelie: de mens werd gescheiden van God, Jezus betaalde de prijs voor hun zonden, Hij stond op uit de dood en als je op Hem vertrouwt, kun je gered worden.

Naast je mond openen om het Goede Nieuws te vertellen, kun je overwegen een brief naar je vrienden te schrijven om het evangelie eenvoudig en duidelijk uit te leggen. Verwerk je eigen verhaal hierin als je het gevoel hebt dat dat helpt.

Het is gemakkelijk om het evangelie te delen als je drie dingen onthoudt: onze rebellie, onze losprijs en onze reactie. Met die drie dingen kun je het evangelie met iedereen delen.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzdending: Het grootste probleem van de mensheid oplossen

De overdenking van de voorgaande dagen


26 juni 2022

Je dagvaarding

Ik wil op een dag horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’ Ik neem Gods roeping serieus.


25 juni 2022

Je drievoudige roeping

Ik bid dat je je roeping vandaag zult omarmen en in vervulling zult laten gaan.


24 juni 2022

Je kunt een beloning verwachten

Op een dag staan wij voor Gods troon en leggen wij rekenschap af van ons leven. We zullen publiekelijk beloond worden als we onze taak hebben volbracht.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest