vandaag, 24 juli 2020

Voorbede

Vandaag wil ik je helpen begrijpen wat voorbede inhoudt. Dit is het zesde en laatste type gebed dat we zullen behandelen.

In 1 Timotheüs 2:1 gaat het over dit type gebed: Ik roep er dan vóór alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen.

Voorbede, zoals in dit vers staat, is een vakterm voor het naderen tot een koning namens iemand anders. In algemene zin is voorbede, met betrekking tot gebed, God zoeken namens anderen. Maar specifieker gezien, is het bij God komen voor iemand die niet dicht bij God leeft.

Een aantal jaren geleden was ik in Nigeria waar ik in de stad Onitsha op een grote conferentie sprak. Toen ik daar was, werden we uitgenodigd om de koning van Onitsha te ontmoeten.

Het was best spannend om in een colonne te rijden met vlaggetjes op alle auto’s. Ik voelde me heel wat! Maar toen we in het paleis kwamen, moest iemand anders namens ons de koning ontmoeten. Ik had geen relatie met de koning en de rest van onze groep ook niet.

De persoon die ons bij de koning bracht was een bemiddelaar. En dat is wat voorbede inhoudt. Je komt bij de Koning der koningen namens iemand die op dat moment geen relatie met Hem heeft.

We zouden allemaal voorbede moeten doen. Jij en ik moeten bemiddelaars voor de verlorenen zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest