vandaag, 24 juli 2020

Voorbede

Vandaag wil ik je helpen begrijpen wat voorbede inhoudt. Dit is het zesde en laatste type gebed dat we zullen behandelen.

In 1 Timotheüs 2:1 gaat het over dit type gebed: Ik roep er dan vóór alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen.

Voorbede, zoals in dit vers staat, is een vakterm voor het naderen tot een koning namens iemand anders. In algemene zin is voorbede, met betrekking tot gebed, God zoeken namens anderen. Maar specifieker gezien, is het bij God komen voor iemand die niet dicht bij God leeft.

Een aantal jaren geleden was ik in Nigeria waar ik in de stad Onitsha op een grote conferentie sprak. Toen ik daar was, werden we uitgenodigd om de koning van Onitsha te ontmoeten.

Het was best spannend om in een colonne te rijden met vlaggetjes op alle auto’s. Ik voelde me heel wat! Maar toen we in het paleis kwamen, moest iemand anders namens ons de koning ontmoeten. Ik had geen relatie met de koning en de rest van onze groep ook niet.

De persoon die ons bij de koning bracht was een bemiddelaar. En dat is wat voorbede inhoudt. Je komt bij de Koning der koningen namens iemand die op dat moment geen relatie met Hem heeft.

We zouden allemaal voorbede moeten doen. Jij en ik moeten bemiddelaars voor de verlorenen zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest