vandaag, 27 december 2022

Waarom bemoediging zo belangrijk is

Een tijdje geleden kwam ik een vrouw tegen die ik al een tijd niet had gezien. Aardig als ik ben, zei ik: ‘Hé!’

Ik had het nog niet gezegd of ze reageerde met: ‘Oh, Bayless!’ en ze haalde een brief uit haar tas die ik haar drie jaar eerder had geschreven om haar te bemoedigen. Ze zei: ‘Ik draag deze altijd bij mij.’

Ik had wel willen huilen! Ik bedoel, ik was geraakt. Maar toen dacht ik: ‘Is er niemand anders die je troost? Is er niemand anders die bemoedigende woorden voor jou heeft?’ Ik vraag me dit ook over jou af.

Heb jij vandaag bemoediging nodig? Ik weet niet wat je omstandigheden zijn, maar ik vind zelf troost en bemoediging in 1 Thessalonicenzen 5:9-11:

Want God heeft ons niet bestemd tot toorn, maar tot het verkrijgen van de zaligheid, door onze Heere Jezus Christus, Die voor ons gestorven is, opdat wij, hetzij wij waken, hetzij wij slapen, samen met Hem zouden leven. Bemoedig elkaar daarom, en bouw de één de ander op, zoals u trouwens al doet.

Denk hier eens een moment over na. Als we kijken naar de eeuwigheid, waar het uiteindelijk om draait, zijn jij en ik niet bestemd tot toorn! Dat is goed nieuws! Dat is geweldig nieuws! Dat is bemoedigend nieuws! En dat is troostend nieuws!

God bewaart Zijn toorn voor de goddelozen. Maar net als in het oude Egypte, toen de doodsengel de huizen met het bloed van het Lam voorbijliep, dank ik God dat de toorn van God aan ons voorbijgaat!

Het wordt bewaard, maar niet voor jou en mij. Als christenen ontsnappen wij aan de toorn van God.

Dank U, Jezus!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De verbazende kracht van woorden 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


3 februari 2023

Het hangt van jou af!

Als je met God wandelt, is dat te zien aan je houding, je manier van werken en je gezichtsuitdrukking. Het is een duidelijk verschil waardoor mensen zullen vragen naar je geloof.


2 februari 2023

Gebed voor mensen die Jezus nog niet kennen

Bid voor de verloren mensen in jouw leven en stop niet met bidden totdat zij gered worden.


1 februari 2023

Gebed: het moet altijd concreet zijn

De meeste christenen verlangen ernaar dat mensen gered worden, maar niet alle christenen bidden voor de redding van de mensen van wie ze houden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest