vandaag, 14 september 2021

Waarom God gehoorzaamheid zo belangrijk vindt

Voor God is gehoorzaamheid heel belangrijk. En een van de beste manieren om te ontdekken hoe belangrijk Hij dit precies vindt, is door te leren van degenen die ongehoorzaam waren.

Een van die mensen is koning Saul. Toen hem door God verteld werd dat hij een einde moest maken aan de Amalekieten en hun bezit moest vernietigen, deed hij dit niet.

In plaats van God te gehoorzamen, redde hij de runderen en de schapen en nog wat andere dingen. Daarna beweerde hij dat hij God had gehoorzaamd. Maar toen Samuel de runderen en de schapen hoorde, wist Saul dat hij betrapt was. Daarom veranderde hij zijn verhaal. Hij zei: ‘Nou, deze dingen zijn gewoon een offer voor God.’

In 1 Samuel 15:22 kunnen we lezen hoe Samuel reageerde op deze daad van ongehoorzaamheid:

Maar Samuel zei: Heeft de HEERE evenveel behagen in brandoffers en slachtoffers als in het gehoorzamen aan de stem van de HEERE? Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer, opmerkzaam zijn beter dan het vet van rammen.

God wil geen religieuze woorden. Hij wil gehoorzaamheid. Gehoorzaamheid is beter dan offers. Eén reden hiervoor is dat je met een offer niet goed kunt maken wat je verliest door ongehoorzaamheid.

Een andere reden waarom gehoorzaamheid beter is dan offeren is dat het preventief is. In de dagen van Saul werd er geofferd om zonden te bedekken. Als Saul gehoorzaam was geweest, was er geen reden geweest om te offeren. Gehoorzaamheid had zijn zonde voorkomen.

Doe daarom wat God verlangt. Wees gehoorzaam aan wat Hij je opdraagt. Dat is altijd beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe kun je Gods stem verstaan en Hem volgen?

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest