vandaag, 15 september 2020

Waarom God gehoorzaamheid zo belangrijk vindt

Voor God is gehoorzaamheid heel belangrijk. En een van de beste manieren om te ontdekken hoe belangrijk Hij dit precies vindt, is door te leren van degenen die ongehoorzaam waren.

Een van die mensen is koning Saul. Toen hem door God verteld werd dat hij een einde moest maken aan de Amalekieten en hun bezit moest vernietigen, deed hij dit niet.

In plaats van God te gehoorzamen, redde hij de runderen en de schapen en nog wat andere dingen. Daarna beweerde hij dat hij God had gehoorzaamd. Maar toen Samuel de runderen en de schapen hoorde, wist Saul dat hij betrapt was. Daarom veranderde hij zijn verhaal. Hij zei: ‘Nou, deze dingen zijn gewoon een offer voor God.’

In 1 Samuel 15:22 kunnen we lezen hoe Samuel reageerde op deze daad van ongehoorzaamheid:

Maar Samuel zei: Heeft de HEERE evenveel behagen in brandoffers en slachtoffers als in het gehoorzamen aan de stem van de HEERE? Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer, opmerkzaam zijn beter dan het vet van rammen.

God wil geen religieuze woorden. Hij wil gehoorzaamheid. Gehoorzaamheid is beter dan offers. Eén reden hiervoor is dat je met een offer niet goed kunt maken wat je verliest door ongehoorzaamheid.

Een andere reden waarom gehoorzaamheid beter is dan offeren is dat het preventief is. In de dagen van Saul werd er geofferd om zonden te bedekken. Als Saul gehoorzaam was geweest, was er geen reden geweest om te offeren. Gehoorzaamheid had zijn zonde voorkomen.

Doe daarom wat God verlangt. Wees gehoorzaam aan wat Hij je opdraagt. Dat is altijd beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Geloof en het ultieme offer

 

 

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest