vandaag, 19 oktober 2020

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!

In 1 Korintiërs 7:1-5 vertelt Paulus ons wat ons kan beschermen tegen overspel. Hij zegt:

Wat nu de dingen betreft waarover u mij geschreven hebt: het is goed voor een mens om geen vrouw aan te raken. Maar laat vanwege allerlei vormen van hoererij iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. Laat de man aan zijn vrouw de verschuldigde bereidwilligheid betonen en evenzo ook de vrouw aan haar man. De vrouw heeft niet de beschikking over haar eigen lichaam, maar de man. En evenzo heeft ook de man niet de beschikking over zijn eigen lichaam, maar de vrouw. Onttrek u niet aan elkaar, behalve dan met onderling goedvinden voor een bepaalde tijd, om u te wijden aan vasten en bidden. Kom daarna weer bij elkaar, opdat de satan u niet zal verzoeken omdat u zich niet kunt onthouden. 

Als deze verzen ons iets vertellen, dan is het wel dat getrouwde stellen moeten genieten van seksuele intimiteit. Hoe meer zij hiervan genieten, hoe beter dit hen zal beschermen tegen immoraliteit.

Paulus zegt zelfs dat de vrouw niet de beschikking heeft over haar eigen lichaam en de man niet over zijn lichaam. Als man en vrouw behoren jullie elkaar toe. Er staat dat je je niet aan elkaar moet onttrekken, tenzij je gaat vasten en bidden en dan alleen met onderling goedvinden.

Ik wil je uitdagen prioriteit te maken van seksuele intimiteit binnen jullie huwelijk. Denk niet dat het onbelangrijk is. Laat het niet over aan je partner. Neem de verantwoordelijkheid om de vlam van de seksuele intimiteit aan te wakkeren en sluit de deur naar satans verzoeking.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 5/5

De overdenking van de voorgaande dagen


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


3 maart 2021

Wat is jouw motief?

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou. Maar dan zegt Hij ook: omdat u verkeerd bidt.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest