vandaag, 19 oktober 2020

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!

In 1 Korintiërs 7:1-5 vertelt Paulus ons wat ons kan beschermen tegen overspel. Hij zegt:

Wat nu de dingen betreft waarover u mij geschreven hebt: het is goed voor een mens om geen vrouw aan te raken. Maar laat vanwege allerlei vormen van hoererij iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. Laat de man aan zijn vrouw de verschuldigde bereidwilligheid betonen en evenzo ook de vrouw aan haar man. De vrouw heeft niet de beschikking over haar eigen lichaam, maar de man. En evenzo heeft ook de man niet de beschikking over zijn eigen lichaam, maar de vrouw. Onttrek u niet aan elkaar, behalve dan met onderling goedvinden voor een bepaalde tijd, om u te wijden aan vasten en bidden. Kom daarna weer bij elkaar, opdat de satan u niet zal verzoeken omdat u zich niet kunt onthouden. 

Als deze verzen ons iets vertellen, dan is het wel dat getrouwde stellen moeten genieten van seksuele intimiteit. Hoe meer zij hiervan genieten, hoe beter dit hen zal beschermen tegen immoraliteit.

Paulus zegt zelfs dat de vrouw niet de beschikking heeft over haar eigen lichaam en de man niet over zijn lichaam. Als man en vrouw behoren jullie elkaar toe. Er staat dat je je niet aan elkaar moet onttrekken, tenzij je gaat vasten en bidden en dan alleen met onderling goedvinden.

Ik wil je uitdagen prioriteit te maken van seksuele intimiteit binnen jullie huwelijk. Denk niet dat het onbelangrijk is. Laat het niet over aan je partner. Neem de verantwoordelijkheid om de vlam van de seksuele intimiteit aan te wakkeren en sluit de deur naar satans verzoeking.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 5/5

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest