vandaag, 24 oktober 2021

Wat betekent de Bijbel voor jou?

In Psalm 107:20 staat:

Hij zond Zijn woord uit, genas hen en bevrijdde hen uit hun grafkuilen.

God heeft ons Zijn Woord gegeven voor ons eigen bestwil, en toch zijn er zoveel christenen die het negeren en daardoor pijn hebben.

Het is als het verhaal van de vrouw die op een dag bezoek kreeg van een voorganger. Ze woonde in een vervallen huis. Zolang de voorganger haar kende, leefde ze al in armoede. Twintig jaar daarvoor was ze schoonmaakster geweest in het huis van de rijkste vrouw van de stad, maar de rijke vrouw was overleden. Daarom was de schoonmaakster in een oud krot gaan wonen.

Toen de voorganger bij haar op bezoek kwam, zag hij een document aan de muur hangen. Hij zei: ‘Zou ik die een paar dagen mogen lenen?’ Ze antwoordde: ‘Nou, je mag het lenen, maar breng het alsjeblieft wel weer terug. Hoewel ik niet kan lezen, is het heel belangrijk voor mij. Het is het enige dat de mevrouw mij heeft nagelaten toen ze stierf. Het is waardevol voor mij. Het herinnert mij aan haar. Breng het daarom wel weer terug.’

Het nam het mee en liet het onderzoeken en verifiëren. Het was het testament van de vrouw die was gestorven en in het testament stond dat ze haar schoonmaakster een fortuin had nagelaten. De schoonmaakster had elk huis in de hele stad kunnen hebben en ze had haar eigen bedienden kunnen hebben. Maar vanwege haar onwetendheid leefde ze in armoede en had ze het al die jaren heel zwaar gehad.

Die vrouw doet mij erg denken aan een hoop christenen. Ze lezen de Bijbel niet, maar ze bewonderen het omdat het hen herinnert aan God. Ze hebben niet de tijd genomen om te ontdekken wat hun erfenis is die hun als gelovigen toebehoort.

Gods Woord is een licht op ons pad. Het is een gids voor het leven. Het is brood voor onze geest. Het is onze kracht. Het is onze toevlucht op moeilijke momenten.

Koester Gods Woord.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Golf en Gods Woord 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest