vandaag, 13 maart 2023

Wat bij God echt telt – ons hart

In 1 Samuel 16:6-7, toen Samuel naar het huis van Isaï ging om de volgende koning van Israël te zegenen, zien we de criteria die God gebruikt om mensen te kiezen tot Zijn dienst:

En het gebeurde, toen zij kwamen, dat hij Eliab zag en dacht: Deze is vast en zeker voor de HEERE Zijn gezalfde. Maar de HEERE zei tegen Samuel: Kijk niet naar zijn uiterlijk en ook niet naar de hoogte van zijn gestalte, want Ik heb hem verworpen. Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan.

Dit is een fascinerend verhaal met een belangrijke les. Isaï laat trots een voor een zijn zonen aan Samuel zien … behalve David. Isaï weet waar Samuel voor komt, maar hij doet niet eens de moeite om David erbij te halen.

Davids eigen vader had hem afgeschreven. Zijn eigen vader zag niet genoeg potentie in hem om hem aan Samuel voor te stellen.

Maar David werd die dag als koning gezalfd. Dit was niet gebaseerd op wat Isaï belangrijk achtte, maar op wat God belangrijk achtte … Davids hart.

Misschien heeft jouw eigen vader je afgeschreven. Misschien zeiden je ouders dat jij nooit echt belangrijk zou worden. Misschien zei je leraar: ‘Je zult niet echt van betekenis zijn. Zorg er maar gewoon voor dat je een baan met een minimumloon krijgt.’

Alleen God kan dingen in jouw hart zien die je vader, moeder, leerkrachten, familieleden of andere mensen om je heen niet kunnen zien.

Het is niet zo dat God talent of kennis over het hoofd ziet. Al die dingen zijn belangrijk. Maar God kijkt als eerste naar het allerbelangrijkste en dat is je hart.

Laat je geschiedenis niet door iemand anders schrijven.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe word je een persoon naar Gods hart? 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


1 april 2023

Streven naar integriteit

De Bijbel leert ons dat je oogst wat je zaait. Als je anderen eerlijk en rechtvaardig behandelt, zul jij


31 maart 2023

Wat is nu echt belangrijk?

Ik denk dat voor sommige mensen de kerk bijna hetzelfde is als een bezoek aan een concert, vooral als


30 maart 2023

De liefde voor geld

Als je rijkdom najaagt en als het hebben van succes je belangrijkste prioriteit is geworden, als je al het


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest