vandaag, 30 januari 2021

Wat echte vrijheid betekent

We lezen Jesaja 30:21:

Met uw eigen oren zult u een woord vanachter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan.

Het idee dat dit vers geeft, is dat als je van het rechte pad afdwaalt, God je zal laten weten dat je een verkeerde beslissing neemt of een verkeerde kant op gaat.

Ik ben tot het besef gekomen dat jij en ik veel meer vrijheid hebben binnen de grenzen van Gods wil dan ik voorheen dacht.

Het is belangrijk dat jij en ik transparant blijven en niets voor God verborgen houden. Maar zoals ik al zei, heb ik ontdekt dat we veel meer vrijheid hebben dan ik voorheen dacht. Laat me je een voorbeeld geven.

Nog niet zo lang geleden overwogen mijn vrouw en ik serieus om ons huis te verkopen en te verhuizen. De waarde van onroerend goed was zoveel gestegen, dat de waarde van ons huis sinds de aankoop meer dan verdubbeld was. Daarom kregen wij het idee dat het voor ons een goed moment was om te verhuizen.

Ik had geen woord van God gehad over verhuizen. Maar ik ken God goed genoeg om te weten dat ik zo’n beslissing wel kan nemen. Als we een verkeerde beslissing zouden nemen, zou God mij dat laten weten!

Sommige mensen zijn zo gespannen over alles. Maar zolang je open blijft naar God toe, kun je dit soort beslissingen gewoon nemen. Hij zal er zijn om jou te leiden als je een fout maakt.

Dat is echte vrijheid!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Zegeningen en grenzen

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest