vandaag, 23 februari 2020

Wat het leven echt betekent

En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. Maar Hij zei tegen hem: Mens, wie heeft Mij tot rechter of verdeler van een erfenis over u aangesteld? En Hij zei tegen hen: Kijk uit en wees op uw hoede voor de hebzucht. Immers, al heeft iemand overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezit. (Lukas 12:13-15)

Het leven draait niet om de spullen die je hebt verzameld. Jouw identiteit en waarde als persoon moeten niet gebaseerd zijn op je bezit.

Als je jouw gevoel van eigenwaarde wel baseert op je spullen, wat gebeurt er dan als je dingen kwijtraakt?

Alle eigendommen van een familielid van mij van een paar generaties terug waren na de Tweede Wereldoorlog door de regering in beslag genomen. Hij stierf als een gebroken en verbitterde man. Dat is het einde van iemand die zijn identiteit en eigenwaarde uit zijn bezittingen haalt.

Deze man die bij Jezus kwam om zijn erfenis te regelen, had de ware schat pal voor zich staan, maar hij kon het niet zien vanwege ‘dingen’ die in de weg stonden. De ware schat was zijn broer!

Hij stond op gespannen voet met zijn broer. Er was spanning tussen hen vanwege hun erfenis. Blijkbaar was deze man bereid zijn relatie met zijn broer op het spel te zetten vanwege spullen!

Het leven draait niet om de overvloed van wat wij bezitten, maar om de rijkdom van de relaties die we hebben!

In de overdenking van morgen wil ik drie relaties aankaarten die een persoon rijk maken.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe je vreugde vindt

De overdenking van de voorgaande dagen


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest