vandaag, 4 maart 2020

Wat is jouw motief?

In Jakobus 4:3 staat:

U bidt wel, maar u ontvangt niet, omdat u verkeerd bidt, met het doel het in uw hartstochten door te brengen.

Jakobus zegt dat je bidt, maar niet ontvangt, omdat je verkeerd bidt. Het woord verkeerd dat hier gebruikt wordt, komt van het Griekse woord dat beschadigen of verwonden betekent. Zijn punt is: God zal je niets geven dat je geestelijke leven, op korte of lange termijn, zal beschadigen of verwonden.

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou.

Maar dan zegt hij ook: omdat u verkeerd bidt, met het doel het in uw hartstochten door te brengen. Als ik iets vraag, enkel om mijn vleselijke ego te strelen, bereikt mijn gebed de hemel niet.

Bijvoorbeeld, het is geweldig om te bidden voor een auto. Ik woon in Zuid-Californië, waar we een auto nodig hebben om ergens te komen. En ik denk dat God je een auto zal geven die je mooi vindt. De Bijbel zegt tenslotte dat Hij ons rijkelijk geeft om van te genieten. Jezus zei: Bid, en u zult ontvangen, opdat uw blijdschap volkomen zal worden. Ik denk dus dat God wil dat wij gelukkig zijn en Hij heeft er over het algemeen geen problemen mee om een auto te geven die jij mooi vindt.

Toch gaan sommige mensen nog een stapje verder. Hun echte motivatie is: ‘Man, ik wil die auto! Ik zou er echt goed uitzien in die auto! Als ik in die auto naar mijn werk zou gaan, zou ik indruk maken. De mensen zouden mij geweldig vinden. Als ik die auto zou hebben, zouden de meiden mij allemaal willen.’

Als je bidt, laat je motivatie dan puur zijn. Een verkeerde motivatie zal je geloof geen goeddoen en je zult geen antwoord ontvangen – behalve het antwoord ‘nee’.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Een bloeiend geestelijk leven

De overdenking van de voorgaande dagen


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


16 september 2020

Gehoorzaamheid in het gezin

Kinderen, wees je ouders gehoorzaam in de Heere, want dat is juist. Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte), opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest