vandaag, 23 oktober 2021

Wat vind jij belangrijk?

In Psalm 119:72 staat:

De wet uit Uw mond is mij beter dan duizenden stukken goud of zilver.

‘De wet uit Uw mond’ is Gods Woord. Wat de Psalmist wil zeggen, is: ‘Heer, Uw Woord is beter voor mij dan een hele hoop zilver of goud.’

Stel, je krijgt een baan aangeboden. Het is een geweldige functie, je zou er qua salaris enorm op vooruitgaan, en misschien zijn de huizenprijzen in de buurt van het bedrijf lager. Het is je droombaan! Maar je gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er geen goede, op de Bijbel gefundeerde, gemeente is in de stad waar het bedrijf zit. Maar je kunt een hoop meer geld verdienen! Ga je? Het hangt af van hoeveel waarde je hecht aan Gods Woord.

Een man die nauw betrokken was bij mijn gemeente, kwam op een dag naar me toe en vertelde mij dat hij zou verhuizen. Ik vroeg hem: ‘Heb je daar een gemeente gevonden?’ Hij antwoordde: ‘Nee, nee. Er is helemaal geen goede gemeente in de stad. Maar ik ga veel meer geld verdienen. We kunnen een groter huis kopen. Het wordt geweldig.’

Een jaar later was zijn tienerdochter zwanger, zat zijn zoon in de jeugdgevangenis, lagen hij en zijn vrouw in scheiding en was hij weer aan de drugs. Maar ach, hij kreeg veel beter betaald!

In onze samenleving is het zo gemakkelijk om beslissingen te nemen die alleen gebaseerd zijn op geld. Helaas worden hierdoor veel gezinnen en relaties verwoest. Maak van Gods Woord je prioriteit. Laat de Bijbel belangrijker zijn dan alles wat de wereld jou kan bieden.

Als je dat doet, raak je nooit teleurgesteld.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het beste van God voor U: Bijbelse gebeden van betekenis 6/8

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest