vandaag, 21 november 2021

Welvaart: pas op voor hebzucht deel 1

Een van de verzen die we in onze laatste overdenking lazen was Lucas 12:15, waar staat:

En Hij zei tegen hen: Kijk uit en wees op uw hoede voor de hebzucht. Immers, al heeft iemand  overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezit.

Jezus begint Zijn onderwijs over voorspoed in dit gedeelte met: Wees op uw hoede voor de hebzucht. In onze samenleving zijn, zelfs in de Kerk, een hoop mensen gebonden aan ‘dingen.’ Het belangrijkste in hun leven zijn hun spullen en ze doen er alles aan om nog meer te verzamelen.

De Bijbel noemt dit hebzucht.

Ik wil je vandaag vragen: ben jij hebzuchtig? Denk jij weleens: ‘Ik weet wat ik mis in mijn leven. Ik heb gewoon nog een beetje meer nodig. Als ik maar een beetje meer zou kunnen krijgen, dan zou ik gelukkig zijn. Als ik maar een groter huis kon laten bouwen en dat huis kon vullen met een klein beetje meer spullen … als ik een mooiere auto kon kopen … een nieuwere versie kon krijgen … dan zou ik gelukkig zijn en dan zou ik succesvol zijn’?

Een klein beetje meer.

Het probleem is echter dat het verlangen naar meer nooit stopt. Zoals we kunnen lezen in de volgende overdenking, noemde God een man een dwaas omdat hij niet besefte dat rijkdom slechts tijdelijk is.

Als jij wordt gedreven door de behoefte aan meer dingen, als je omkomt in spullen, als je je succes afmeet aan wat je hebt (of niet hebt), dan ben je verleid door hebzucht. Je zult nooit het geluk vinden waar je naar op zoek bent.

Wees geen dwaas door te streven naar spullen. Streef naar meer van God en laat dat de passie van je leven zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar rechtvaardigheid, godsvrucht, geloof en liefde 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest