vandaag, 24 november 2019

Welvaart: pas op voor hebzucht deel 1

Een van de verzen die we in onze laatste overdenking lazen was Lucas 12:15, waar staat:

En Hij zei tegen hen: Kijk uit en wees op uw hoede voor de hebzucht. Immers, al heeft iemand  overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezit.

Jezus begint Zijn onderwijs over voorspoed in dit gedeelte met: Wees op uw hoede voor de hebzucht. In onze samenleving zijn, zelfs in de Kerk, een hoop mensen gebonden aan ‘dingen.’ Het belangrijkste in hun leven zijn hun spullen en ze doen er alles aan om nog meer te verzamelen.

De Bijbel noemt dit hebzucht.

Ik wil je vandaag vragen: ben jij hebzuchtig? Denk jij weleens: ‘Ik weet wat ik mis in mijn leven. Ik heb gewoon nog een beetje meer nodig. Als ik maar een beetje meer zou kunnen krijgen, dan zou ik gelukkig zijn. Als ik maar een groter huis kon laten bouwen en dat huis kon vullen met een klein beetje meer spullen … als ik een mooiere auto kon kopen … een nieuwere versie kon krijgen … dan zou ik gelukkig zijn en dan zou ik succesvol zijn’?

Een klein beetje meer.

Het probleem is echter dat het verlangen naar meer nooit stopt. Zoals we kunnen lezen in de volgende overdenking, noemde God een man een dwaas omdat hij niet besefte dat rijkdom slechts tijdelijk is.

Als jij wordt gedreven door de behoefte aan meer dingen, als je omkomt in spullen, als je je succes afmeet aan wat je hebt (of niet hebt), dan ben je verleid door hebzucht. Je zult nooit het geluk vinden waar je naar op zoek bent.

Wees geen dwaas door te streven naar spullen. Streef naar meer van God en laat dat de passie van je leven zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar rechtvaardigheid, godsvrucht, geloof en liefde 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest