vandaag, 26 oktober 2020

Wie volg je?

In Psalm 118:8,9 staat het volgende:

Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op de mensen te vertrouwen. Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op edelen te vertrouwen.

Deze tekst is op verschillende gebieden van toepassing, maar ik wil het over slechts één gebied hebben. En dat is het volgende: je moet de staat van je eeuwige ziel niet toevertrouwen aan een ander.

Misschien bidt je man. Misschien heeft hij een echte relatie met God. Verwacht niet dat jij hiermee iets wint of dat jij hiermee in de hemel komt. Je moet zelf een relatie met de Heer hebben.

Misschien heb je een biddende vrouw. Ze staat in vuur en vlam voor God. Verwacht niet dat dat ervoor zorgt dat jij een plaats hebt aan de tafel tijdens het feestmaal van het Lam. Je moet wedergeboren zijn. Je moet zelf op de Heer vertrouwen. Je moet je eigen levende, ademende, wandelende relatie hebben met de Redder. Anders kom je er niet in!

Toen ik begin twintig was, was er een overvloed aan goeroes en oosterse mystici die door mensen gevolgd werden. Een aantal van mijn vrienden gaven al hun aardse bezittingen op en werden discipelen van zekere ‘heilige’ mannen.

Maar weet je? Als je een mens volgt en hij vergaat, zul jij net als hij vergaan. In Psalm 146:3,4 staat:

Vertrouw niet op edelen, op het mensenkind, bij wie geen heil is. Zijn geest gaat uit hem weg, hij keert terug tot zijn aardbodem; op die dag vergaan zijn plannen.

Als jij op mensen vertrouwt, zul je net als die mensen vergaan. Maar als je op God vertrouwt door Zijn Zoon, Jezus Christus, zul je het eeuwige leven ontvangen.

Stel je vertrouwen alleen op God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het beste van God voor U: Bijbelse gebeden van betekenis 2/8

De overdenking van de voorgaande dagen


27 september 2021

Jezus is de allerhoogste

De acht verzen in Hebreeën 1:1-8 vertellen ons dat Jezus de allerhoogste is, hoger dan alle engelen.


26 september 2021

Een gehoorzame houding

In Hebreeën 1:1-8 staat: Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken...


25 september 2021

De beloning voor gehoorzaamheid

Er zijn twee verzen waar ik je in de overdenking van vandaag op wil wijzen. Het eerste is Jesaja 1:19, waar God zegt: Als u gewillig bent en luistert, zult...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest