vandaag, 17 april 2022

Wij wensen jou gezegende Paasdagen!

Ik wil je iets vertellen wat ik jaren geleden op Paaszondag in mijn kerk heb meegemaakt.

Die dag bracht een man een oude vriend naar de dienst en ik preekte over het kruis. Ik zal die dag nooit vergeten. De vriend van de man was nog niet gered. Hij was een zware drinker en zeer gewelddadig. Hij raakte vaak betrokken in gevechten in bars om zichzelf te bewijzen.

Die ochtend, toen ik ertoe uitnodigde het leven aan God toe te vertrouwen, was hij de eerste die reageerde. In tranen vertelde hij me dat hij wist dat zijn zonden Jezus naar het kruis hadden gebracht. De Heilige Geest had het hem laten zien. Die ochtend vertrouwde hij zijn leven aan Jezus toe en werd uiteindelijk een toegewijde volgeling van Christus. Hij werd een van de vriendelijkste en gulste mensen die ik ooit gekend heb.

Het kruis is de plaats waar God de mensheid heeft gered. Het is de plaats die Zijn liefde heeft geopenbaard. Het is de plaats waar Zijn Zoon Zijn leven heeft opgeofferd opdat wij zouden leven. In 1 Korintiërs 1:18 wordt het zo uitgedrukt:

De boodschap over het kruis is dwaasheid voor wie verloren gaan, maar voor ons die worden gered is het de kracht van God.

Dank aan God voor het kruis! Daar vond de grote ruil plaats – Zijn rijkdom voor onze armoede. Zijn zegen voor onze vloek. Eigenlijk hadden wij daar moeten hangen, maar door Gods grote liefde nam Jezus onze plaats in. Dat is wat we gedenken met Pasen.

Janet en ik bidden dat jij Gods vrede en genade opnieuw zult ervaren deze dagen, en wij wensen jou een gezegende Paaszondag!

 

Bekijk hier mijn paasuitzending:
Goede Vrijdag: Hoe sta jij tegenover Jezus?

De overdenking van de voorgaande dagen


6 juni 2023

De kracht van leeg zijn

Leeg zijn, geen kracht meer hebben, is niet slecht. Als je naar God kijkt is Hij bereid om je te helpen.


5 juni 2023

In een crisis terechtkomen

Na elke grote geestelijke overwinning is het altijd wijs om je wapenrusting aan te houden.


4 juni 2023

De put vermijden

Het is voor veel mensen zo gemakkelijk te geloven dat hun rijkdom, hun kracht en hun goedheid op een dag genoeg zijn om te redden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest