vandaag, 6 september 2020

Zegen – als stortvloed na lange droogte

In Psalm 68:7-11 (WV) staat:

God geeft de eenzamen een thuis en laat gevangenen ontsnappen – maar opstandigen blijven in eenzaamheid achter. Bij uw uittocht, o God, aan het hoofd van uw volk, toen U voorttrok door de woestijn, beefde de aarde en viel een stortvloed uit de hemel neer, bij de aanblik van God, Sinai’s God, bij de aanblik van God, Israëls God. U geeft ons regen in overvloed, uw land dat versmacht laat U, God, herleven, uw volk dat daar woont laat U, God, herleven, vanuit uw vrijgevigheid voor de arme.

Als je de toelichting van verschillende Bijbelcommentatoren leest, zul je ontdekken dat dit laatste vers verwijst naar enorm veel regen. De woorden van de psalmist verwijzen naar het manna dat God aan Zijn kinderen gaf toen zij in de woestijn ronddwaalden.

God onderhield hen op een bovennatuurlijke manier. Hij gaf bovennatuurlijke voorziening. Hij bevrijdde hen uit de slavernij en gaf hen voorspoed en stuurde een stortvloed die Zijn overvloedige zegen in hun leven symboliseerde.

God voorzag, vanuit Zijn goedheid, in de noden van degenen die voorheen arm waren. En op dezelfde manier giet Hij zegeningen uit over ons leven. Hij onderhoudt ons, Hij zorgt voor ons en Hij voorziet in onze noden.

Neem vandaag de tijd om Hem te prijzen voor Zijn zegeningen in jouw leven.

Als er droogte is in jouw leven op een van deze gebieden, dan is daar een reden voor. In de komende paar overdenkingen wil ik het met je hebben over een aantal mogelijke oorzaken voor die droogte. Ik wil je wijzen op een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat die droogte doorbroken wordt en de regen van Gods zegen opnieuw over jouw leven kan vallen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Psalm 23 (Hoe God voor u zorgt) 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


3 maart 2021

Wat is jouw motief?

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou. Maar dan zegt Hij ook: omdat u verkeerd bidt.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest