vandaag, 18 mei 2022

Zeven taken van de gemeente: 1. Zielen winnen

De komende zeven overdenkingen wil ik de belangrijkste taak van de Kerk behandelen: het winnen van zielen. Ik wil graag zeven aspecten met jullie delen die hierbij belangrijk zijn.

Het eerste aspect is dat wij een opdracht hebben gekregen. Je kunt hierover lezen in Marcus 16:15:

En Hij zei tegen hen: Ga heen in heel de wereld, predik het Evangelie aan alle schepselen.

Dit is een van de laatste dingen die Jezus zei voordat Hij naar de hemel ging.

Duidelijker kan niet. Jezus zei: ‘Ga’. Zeggen wij ‘Ja’? Hij zei: ‘Ga’. Dat is het tegenovergestelde van ‘blijf’, toch? Ga: G-A.

God wil dat wij het Goede nieuws aan Anderen vertellen.

Jij en ik moeten de wereld ingaan! Jezus is niet tussen twee kaarsen op een kerkaltaar gekruisigd. Hij is gekruisigd in het openbaar en wij moeten de boodschap in het openbaar brengen.

Jezus zei: Kom achter Mij, en Ik zal u vissers van mensen maken. Dat is een belofte. Maar weet je? Als je vissen wilt vangen, moet je naar het water gaan. Kijk verder dan die vier kerkmuren en stap de wereld in, daar waar pijn en verdriet is, en maak mensen bekend met het evangelie.

Een tijdje geleden ging ik met mijn twee zoons backpacken in een zeer afgelegen gebied. We vonden een ongerept meer en elke keer als we een hengel uitgooiden in het water, vingen we een vis.

We hadden ook een geweldig kampeerplekje. Maar weet je? Als we vis wilden vangen, moesten we naar het water gaan. Niemand kan een vis vangen bij de tent.

Een hoop christenen blijven gewoon een beetje bij hun tent hangen. Ze vormen visclubjes en praten over hoe belangrijk het is om te vissen. Maar ze vissen niet.

God wil dat wij gaan vissen!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe de gemeente kan groeien 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


27 november 2022

Welvaart: de juiste hartsgesteldheid

Jezus wil dat we bidden met de juiste hartsgesteldheid, zonder op zoek te zijn naar de waardering van anderen. Als je vast, is het niet de bedoeling dat je dit iedereen laat weten.


26 november 2022

Welvaart: geef met het juiste motief

Onderzoek je hart als je geeft, zodat je zeker weet dat je met de juiste motieven geeft.


25 november 2022

Welvaart: baseer je leven niet op bezit

En toen Hij naar buiten ging om op weg te gaan, snelde er iemand naar Hem toe, viel voor Hem op de knieën en vroeg Hem: Goede Meester, wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven?


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest