vandaag, 5 december 2019

Zeven taken van de gemeente: 1. Zielen winnen

De komende zeven overdenkingen wil ik de belangrijkste taak van de Kerk behandelen: het winnen van zielen. Ik wil graag zeven aspecten met jullie delen die hierbij belangrijk zijn.

Het eerste aspect is dat wij een opdracht hebben gekregen. Je kunt hierover lezen in Marcus 16:15:

En Hij zei tegen hen: Ga heen in heel de wereld, predik het Evangelie aan alle schepselen.

Dit is een van de laatste dingen die Jezus zei voordat Hij naar de hemel ging.

Duidelijker kan niet. Jezus zei: ‘Ga’. Zeggen wij ‘Ja’? Hij zei: ‘Ga’. Dat is het tegenovergestelde van ‘blijf’, toch? Ga: G-A.

God wil dat wij het Goede nieuws aan Anderen vertellen.

Jij en ik moeten de wereld ingaan! Jezus is niet tussen twee kaarsen op een kerkaltaar gekruisigd. Hij is gekruisigd in het openbaar en wij moeten de boodschap in het openbaar brengen.

Jezus zei: Kom achter Mij, en Ik zal u vissers van mensen maken. Dat is een belofte. Maar weet je? Als je vissen wilt vangen, moet je naar het water gaan. Kijk verder dan die vier kerkmuren en stap de wereld in, daar waar pijn en verdriet is, en maak mensen bekend met het evangelie.

Een tijdje geleden ging ik met mijn twee zoons backpacken in een zeer afgelegen gebied. We vonden een ongerept meer en elke keer als we een hengel uitgooiden in het water, vingen we een vis.

We hadden ook een geweldig kampeerplekje. Maar weet je? Als we vis wilden vangen, moesten we naar het water gaan. Niemand kan een vis vangen bij de tent.

Een hoop christenen blijven gewoon een beetje bij hun tent hangen. Ze vormen visclubjes en praten over hoe belangrijk het is om te vissen. Maar ze vissen niet.

God wil dat wij gaan vissen!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe de gemeente kan groeien 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest