Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Na een overwinning komt vaak een test

In 1 Koningen staat het verhaal van de profeet Elia. In hoofdstuk 18 zien we een geweldige overwinning over de priesters van Baäl, een ongelooflijke overwinning die de macht van de enige ware God aan iedereen laat zien.

In het volgende hoofdstuk lezen we dat Elia op de vlucht is (1 Koningen 19:1-3).

Achab vertelde Izebel alles wat Elia had gedaan, en hoe hij allen, te weten al de profeten, met het zwaard had gedood. Toen stuurde Izebel een bode naar Elia om te zeggen: De goden mogen zó en nog erger met mij doen, als ik morgen om deze tijd uw leven niet zal maken als het leven van één van hen.

Toen hij dat zag, stond hij op en vluchtte voor zijn leven. Hij kwam in Berseba, dat aan Juda toebehoort, en liet zijn knecht daar achter.

Hoe is het mogelijk dat Elia, een profeet van God die op zo’n krachtige manier gebruikt was, nu op de vlucht is? (Uiteindelijk kreeg hij zelfs zelfmoordneigingen.) Hoewel er een aantal zaken zijn waar we naar zouden kunnen kijken, wil ik je wijzen op één ding om over na te denken.

Na elke grote geestelijke overwinning is het altijd wijs om je wapenrusting aan te houden. Er staan in de Bijbel heel veel voorbeelden van grote beproevingen en verleidingen na geweldige overwinningen.

Koning David gaf toe aan morele zonde, nadat God op een bovennatuurlijke manier tot hem gesproken had. Hij pleegde overspel met Batseba. Of kijk naar Simson die, nadat God hem gebruikt had om bevrijding te brengen, in de problemen kwam door Delila. En dan heb je het verhaal van Jezus die, nadat Hij op de berg van de gedaanteverandering tijd had doorgebracht met de Vader, bij de voet van de berg kwam waar Hij een door demonen bezeten jongen ontmoette.

Soms zijn we op ons kwetsbaarst na de meest geweldige momenten met God. Ik wil je daarom vandaag aanmoedigen om altijd je wapenrusting aan te houden (zie Efeziërs 6:11).

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Problemen overwinnen – vrede vinden – Harrison Conley

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Goed of kwaad: wat kies jij? (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.