Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Vrolijk Pasen van Bayless en Janet!

In 1 Korintiërs 15 lezen we:

En als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos. Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus toebehoren niet gered. Als wij alleen voor dit leven op Christus hopen, zijn wij de beklagenswaardigste mensen die er zijn. (1. Korintiërs 15,14 en 17-19)

En dat is waar! Want als Jezus niet uit de dood was opgestaan, zou het zinloos zijn om redding door Hem te prediken. Het zou een leugen zijn. En het zou zinloos zijn om ons vertrouwen in Hem te stellen, want als Hij de lichamelijke dood niet kon overwinnen, dan kan Hij ons zeker geen eeuwig leven geven. Het zou betekenen dat wij en de hele wereld nog steeds (en voor altijd) gevangen en verloren zouden zijn in onze zonden. Maar het goede nieuws is dat Hij is opgestaan! En als mensen dit goede nieuws horen en erin geloven, worden ze gered.

Ik hoorde eens een verhaal over een vrouw die op sterven lag. Ze leefde in armoede in een vervallen hutje in een achterstandswijk. Toen haar predikant hoorde dat ze ziek en stervende was, ging hij haar bezoeken. Tijdens zijn bezoek zag hij een document in een lijst aan de muur hangen. Hij vroeg haar ernaar en de vrouw vertelde hem dat ze als dienstmeisje had gewerkt voor een rijke vrouw die vele jaren geleden was overleden. “Ze liet me dit na toen ze stierf. Het is de enige herinnering die ik aan haar heb,” zei de vrouw.

“Weet u wat dit is?” vroeg de predikant. “Nee,” antwoordde ze bedroefd, “ik kan niet lezen.” Uiteindelijk bleek het het testament te zijn van de rijke vrouw voor wie de oude vrouw had gewerkt. Ze had haar bediende een prachtig huis en een klein fortuin nagelaten. Maar door haar onwetendheid had het dienstmeisje nooit van haar erfenis kunnen genieten. Ze wist niet wat ze had kunnen hebben.

Beste vriend, ook jij hebt een erfenis! Door Jezus’ offer aan het kruis heb je eeuwig leven. En je kunt in dit leven genieten van vrede, zegen, kracht, wijsheid, troost en Zijn aanwezigheid – en in het leven dat daarna komt, wacht de werkelijkheid en heerlijkheid van de hemel op je! Je kunt op Jezus vertrouwen – voor het heden en voor de toekomst.

 

Ik nodig je uit om met mij te bidden:
Heer, ik dank U voor Uw grote offer. Ik dank U voor Uw beloften. Ik dank U dat U mij voorziet van alles wat ik nodig heb. Ik dank U dat U mij een doel geeft en vrede en ik dank U voor Uw voortdurende aanwezigheid. Ik weet dat U bent opgestaan uit de dood en de Heilige Geest hebt gestuurd opdat al deze dingen in mijn leven werkelijkheid worden. Ik weet dat in Uw Woord alles geschreven staat wat U voor mij gereedhoudt. Ik zal Uw Woord lezen, erop vertrouwen en U prijzen voor alles wat U mij daarin belooft. Dit alles bid ik in Uw kostbare naam. Amen.

 

Janet en ik wensen jou een Paasfeest dat meer dan ooit gevuld is met Gods aanwezigheid!

 

Kijk hier naar mijn Paasuitzending: Waar je als kind van God recht op hebt

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Vertrouwen in de storm!?

uitzending

Standvastig geloven zonder te twijfelen (2)

Product

Waar is God als het moeilijk is?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.