je winkelwagen (0)

Dagelijkse overdenking

Wat is jouw motief?

In Jakobus 4:3 staat:

U bidt wel, maar u ontvangt niet, omdat u verkeerd bidt, met het doel het in uw hartstochten door te brengen.

Jakobus zegt dat je bidt, maar niet ontvangt, omdat je verkeerd bidt. Het woord verkeerd dat hier gebruikt wordt, komt van het Griekse woord dat beschadigen of verwonden betekent. Zijn punt is: God zal je niets geven dat je geestelijke leven, op korte of lange termijn, zal beschadigen of verwonden.

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou.

Maar dan zegt hij ook: omdat u verkeerd bidt, met het doel het in uw hartstochten door te brengen. Als ik iets vraag, enkel om mijn vleselijke ego te strelen, bereikt mijn gebed de hemel niet.

Bijvoorbeeld, het is geweldig om te bidden voor een auto. Ik woon in Zuid-Californië, waar we een auto nodig hebben om ergens te komen. En ik denk dat God je een auto zal geven die je mooi vindt. De Bijbel zegt tenslotte dat Hij ons rijkelijk geeft om van te genieten. Jezus zei: Bid, en u zult ontvangen, opdat uw blijdschap volkomen zal worden. Ik denk dus dat God wil dat wij gelukkig zijn en Hij heeft er over het algemeen geen problemen mee om een auto te geven die jij mooi vindt.

Toch gaan sommige mensen nog een stapje verder. Hun echte motivatie is: ‘Man, ik wil die auto! Ik zou er echt goed uitzien in die auto! Als ik in die auto naar mijn werk zou gaan, zou ik indruk maken. De mensen zouden mij geweldig vinden. Als ik die auto zou hebben, zouden de meiden mij allemaal willen.’

Als je bidt, laat je motivatie dan puur zijn. Een verkeerde motivatie zal je geloof geen goeddoen en je zult geen antwoord ontvangen – behalve het antwoord ‘nee’.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Een bloeiend geestelijk leven

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

Zodat je nooit een overdenking mist

Onze service voor jou: we sturen je dagelijks de nieuwe overdenking per email.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Hoe kan je bidden als alles verloren lijkt?

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.