Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wij wensen jou gezegende Paasdagen!

Ik wil je iets vertellen wat ik jaren geleden op Paaszondag in mijn kerk heb meegemaakt.

Die dag bracht een man een oude vriend naar de dienst en ik preekte over het kruis. Ik zal die dag nooit vergeten. De vriend van de man was nog niet gered. Hij was een zware drinker en zeer gewelddadig. Hij raakte vaak betrokken in gevechten in bars om zichzelf te bewijzen.

Die ochtend, toen ik ertoe uitnodigde het leven aan God toe te vertrouwen, was hij de eerste die reageerde. In tranen vertelde hij me dat hij wist dat zijn zonden Jezus naar het kruis hadden gebracht. De Heilige Geest had het hem laten zien. Die ochtend vertrouwde hij zijn leven aan Jezus toe en werd uiteindelijk een toegewijde volgeling van Christus. Hij werd een van de vriendelijkste en gulste mensen die ik ooit gekend heb.

Het kruis is de plaats waar God de mensheid heeft gered. Het is de plaats die Zijn liefde heeft geopenbaard. Het is de plaats waar Zijn Zoon Zijn leven heeft opgeofferd opdat wij zouden leven. In 1 Korintiërs 1:18 wordt het zo uitgedrukt:

De boodschap over het kruis is dwaasheid voor wie verloren gaan, maar voor ons die worden gered is het de kracht van God.

Dank aan God voor het kruis! Daar vond de grote ruil plaats – Zijn rijkdom voor onze armoede. Zijn zegen voor onze vloek. Eigenlijk hadden wij daar moeten hangen, maar door Gods grote liefde nam Jezus onze plaats in. Dat is wat we gedenken met Pasen.

Janet en ik bidden dat jij Gods vrede en genade opnieuw zult ervaren deze dagen, en wij wensen jou een gezegende Paaszondag!

 

Bekijk hier mijn paasuitzending:
Goede Vrijdag: Hoe sta jij tegenover Jezus?

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.