Je winkelmand (0)

Naam instelling: Antworten mit Bayless Conley e.V.
Publieksnaam: Antwoorden met Bayless Conley
RSIN: 8236.05.528
Postadres, telefoonnummer, emailadres: Postfach 760105, 22051 Hamburg, Duitsland resp. Postbus 36134, 1020 MC Amsterdam, tel. 085 009 0369, contact@bayless-conley.nl

Doelstelling

Doel van onze instelling is de verkondiging en verbreiding van het evangelie van de Here Jezus Christus, met als fundament de Bijbel als het geschreven Woord van God. De vorm en middelen worden in overeenstemming met de Bijbel gekozen.

Het doel van de instelling wordt verwezenlijkt door het realiseren van christelijke televisie-uitzendingen genaamd Antwoorden met Bayless Conley in Europa, preekreizen in binnen- en buitenland, het uitzenden van kerkdiensten per satelliet, het realiseren van christelijke lectuur en leermateriaal.

Hoofdlijnen actueel beleidsplan

Een belangrijk punt van onze activiteiten is, om de waarden van het christelijk geloof onder de aandacht te brengen en mensen op basis van het getuigenis en de principes in de Bijbel hulp bij levensvragen te bieden. Alles dient in openheid en respect voor andere geloofsrichtingen te geschieden. Tenslotte is geloof een persoonlijke beslissing van individuen. Antwoorden met Bayless Conley wil geĂŻnteresseerden antwoorden op relevante levensvragen aan de hand van de Bijbel geven.

Onze ervaringen in andere landen doet ons verwachten dat de positieve, wekelijkse impulsen op televisie ook in Nederland veel interesse zullen wekken. De uitzendingen worden door de thuisgemeente van Bayless Conley, de Cottonwood Church (USA) betaald en de productie via ons kantoor in Hamburg (Duitsland) afgewikkeld. Tijdens de uitzendingen ontvangen de kijkers het adres, telefoonnummer en emailadres om contact op te nemen. Vragen over het geloof worden beantwoord. Veel kijkers nemen contact met ons op. De medewerkers op ons kantoor kunnen eerste hulp bieden bij persoonlijke vragen over het geloof. In gesprekken, brieven en emails verwijzen wij de mensen door naar christelijke gemeenten in hun woonplaats. Daarbij verwijzen we vaak naar de Alpha-cursus die door veel verschillende kerken en gemeenten in Nederland wordt aangeboden. Dit is een basiscursus over het christelijk geloof. En daardoor worden geĂŻnteresseerde kijkers doorverwezen met locale gemeenten. De samenwerking met locale gemeenten is een belangrijke bouwsteen in de strategie van Antwoorden met Bayless Conley in Nederland.

Onze Nederlandse website dient als hulp om een relatie met de kijkers van de televisie-uitzendingen en de lezers van de boeken op te bouwen. Het geeft een overzicht van de activiteiten van Antwoorden met Bayless Conley.

De vereniging wordt hoofdzakelijk gefinancierd door giften van kijkers van het programma. Deze mensen vinden het belangrijk dat de programma’s verder kunnen worden geproduceerd en uitgezonden. Daarnaast genereert de vereniging inkomsten uit de exploitatie van de Antworten mit Bayless Conley Medien UG (haftungsbeschränkt), die boeken en dvd’s van Bayless Conley produceert en verkoopt.

Van Bayless Conley´s hand zijn er 11 Nederlandstalige boekjes en preken op dvd verkrijgbaar. De dvd´s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling, afkomstig van de reeds uitgezonden televisieprogramma´s. Zo kunnen deze voordelig en in goede kwaliteit geproduceerd worden.

De inkomsten werden en worden gebruikt voor de vertaling en uitzending van de preken op televisie, voor de contactpersoon na de uitzending, voor het kostenloze gedrukte media-aanbod, internet en social media ter geloofsopbouw en voor de evenementen van Bayless Conley in verschillende plaatsen in het land.

Overeenkomstig onze activiteiten in andere landen plant Antwoorden met Bayless Conley een langdurige ontwikkeling van onze locatie in Nederland. Aan de voorwaarden zijn voldaan, de reacties op de uitzendingen wijzen in deze richting. Vooral na events met Bayless Conley in België en Nederland mogen we rekenen op een duidelijke groei van kijkers en reacties. Zo willen we uiteindelijk vanuit Nederland de Nederlanders helpen.

Statutaire bestuurssamenstelling

Het bestuur bestaat uit de voorzitter, vice-voorzitter en maximaal twee andere bestuursleden. De bestuursleden kunnen de organisatie individueel vertegenwoordigen.

Namen bestuurders

Bayless Conley (USA)

Janet Conley (USA)

Gloria Sutton (USA)

Beloningsbeleid

De raad van bestuur van de vereniging handelt op vrijwillige basis. De instelling heeft geen personeel of directie.

Actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten

Het christelijke programma Antwoorden met Bayless Conley is in de Nederlandstalige wereld stevig aanwezig op de tv-zenders op RTL 5, en op family7, alsook op het internet.

De website wordt goed bezocht. In 2022 bezochten 72.092 bezoekers de website tijdens 41.712 sessies. Dit is 74% meer dan in 2021. Het biedt een webwinkel voor verdieping op de preekonderwerpen, een videoportaal met de uitzendingen in verschillende talen en dagelijkse overdenkingen van Bayless Conley. Deze overdenkingen werden eind 2022 naar 1.737 Nederlandstalige e-mailadressen gestuurd. Het Nederlandse YouTube-kanaal wordt ook goed bezocht. Alleen al in 2022 werden video’s van het kanaal meer dan 72.092 keer bekeken. Er zijn ook Duitstalige en Engelstalige activiteiten op Facebook, Instagram en Pinterest.

Het is mogelijk om het telefoonnummer van het kantoor te bellen met gebedsverzoeken en vragen. Veel kijkers hebben ook in 2022 contact opgenomen met de instelling.

De maandelijkse nieuwsbrief met een bemoedigende tekst en actuele informatie over de bediening van Antwoorden met Bayless Conley werd eind 2022 verstuurd naar Nederlandstalige postadressen (driemaandelijks) en e-mailadressen (maandelijks).

In 2022 bezocht Bayless Conley verschillende steden in Europa voor speciale diensten: Parijs (F), Bad Gandersheim (D), Kassel (D), Aldingen (D), MĂĽnchen (D), Ede (NL) und Berlijn (D). In totaal bezochten bijna 6.000 bezoekers de evenementen om meer te leren over het Evangelie van Jezus Christus en velen volgden de altaaroproe.

Jaarlijks financieel overzicht

2022

Standaardformulier publicatieplicht ANBI

2022