Je winkelmand (0)

In Johannes 4 lezen we hoe Jezus bij een bron een Samaritaanse vrouw ontmoette en zich aan haar openbaarde als de Messias. De vrouw liep vol enthousiasme terug naar de stad en vertelde de mensen over deze man die alles wist wat ze ooit had gedaan. Ze was ervan overtuigd dat ze de beloofde Messias had ontmoet (Johannes 4:29).

Nu kwam er een menigte naar de put om te zien wie zo’n krachtige indruk op haar had gemaakt. Toen Jezus de vele mensen op zich af zag komen, zei Hij tegen zijn discipelen:

“Jullie zeggen toch: “Nog vier maanden en dan komt de oogst”? Ik zeg jullie. Kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst! De maaier krijgt zijn loon al en verzamelt vruchten voor het eeuwige leven, zodat de zaaier en de maaier tegelijk feest kunnen vieren.” (Johannes 4:35-36)

Jezus had het hier niet over tarwe. Met de oogst bedoelde hij het eeuwige leven en de oogst van menselijke zielen. Ik geloof dat Jezus ons met deze woorden wil aanmoedigen om open ogen te hebben voor de oogst in onze omgeving. Want de tijd van oogsten is nu!

De mensen op je werk zijn er klaar voor. De mensen op het voetbalveld van je kinderen zijn er klaar voor. De mensen op je school zijn er klaar voor. De mensen in je buurt zijn er klaar voor. Er zijn overal mensen die er klaar voor zijn. Ik wil je daarom bemoedigen: Kijk om je heen en zeg: “God, laat me de mensen zien die er klaar voor zijn.” En als Hij je deze mensen laat zien, wees dan moedig en ga met ze praten over Jezus.

Spreuken 11:30 zegt: “Wie wijs is, neemt veel mensen voor zich in”. En in Daniël 12:3 lezen we: “De verlichten zullen stralen als het fonkelende hemelgewelf, en degenen die velen tot gerechtigheid hebben gebracht als de sterren, voor eeuwig en altijd.”

“Wie wijs is, wint harten” – dit geldt voor de tijd hier op aarde. Alleen hier kunnen we zielen winnen. In de hemel zal er niemand meer zijn die gewonnen moet worden. Als we daar zijn, is ons werk gedaan. En wie in dit leven zielen wint, is wijs. God zal hem op aarde belonen.

Het oogstveld is bij jou in de buurt. Het bevindt zich voor je deur. Het bevindt zich voor mijn deur. Het bevindt zich op onze scholen. Het bevindt zich in onze straten. Het bevindt zich bij het tankstation waar je altijd tankt.

Er zijn overal mensen die naar God verlangen. En als we mensen naar Gods koninkrijk leiden, zullen we een eeuwige beloning ontvangen.

Met deze woorden wil ik je vandaag aanmoedigen om je te laten inspireren en leiden door Gods liefde en om het Goede Nieuws met mensen te delen.

God zegene je!

Uit: maandbrief Bayless Conley, januari 2024

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Jezus: de weg, de waarheid en het leven

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.