Je winkelmand (0)

Misschien ben jij een van hen en heb je het gevoel dat je wanhopig vecht tegen de woeste golven van de oceaan.

Ik wil je bemoedigen met 1 Petrus 5:10-11: “Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan Zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. Hem komt de macht toe, voor eeuwig. Amen.”

Weet je wat? God heeft het laatste woord. De duivel zou het geweldig vinden om ons te isoleren en ons hoofd te vullen met gedachten als: “Niemand heeft ooit problemen gehad zoals ik. Niemand weet hoe erg het is wat ik doormaak. Ik ben helemaal alleen met deze problemen.”

Als je door een beproeving gaat of in grote moeilijkheden zit, vergeet dan niet om je antwoord bij God te zoeken, niet bij mensen. God alleen is jouw bron!

Ja, God gebruikt mensen. Dat weten we en daar zijn we dankbaar voor. We verwachten dat God mensen in ons leven gebruikt. En we verwachten dat God ons gebruikt om anderen zegen, verlichting en genezing te brengen. Maar we moeten ook verder kijken dan het natuurlijke, verder dan het menselijke, en ons realiseren dat het God is die door Zijn Heilige Geest in onze behoeften voorziet en ons de juiste weg wijst.

1 Korintiërs 10:13 zegt: “U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: Hij geeft u met de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.”

Wie is trouw? God is trouw! En Hij zal niet toestaan dat je boven je vermogen wordt verzocht. Hij zal voor een uitweg zorgen.

Ik denk dat velen zich vaak pas helemaal op het laatst tot God wenden in plaats van Hem als hun eerste aanlooppunt te zien. We moeten éérst bidden, niet nadat we al het menselijk mogelijke hebben geprobeerd.

Toen onze kinderen nog klein waren, vroegen hun leraren me om met de jongens in hun klas aan een project te werken. Iemand had hout gedoneerd aan de school en het was mijn taak om de kinderen te helpen er iets van te maken.

Dus bood ik mijn hulp aan de leerlingen aan, maar veel van hen dachten dat ze geen hulp nodig hadden. Maar een van de jongens vroeg me om hulp. Hij zei: “Ik weet niet waar ik moet beginnen of wat ik moet doen.” Ik vroeg hem wat hij zou willen bouwen. “Misschien een auto, een bankje of een stoel?” Een auto. En dus gingen we aan de slag. Toen vroeg een andere jongen me om advies. Hij wilde boekensteunen maken voor zijn moeder.

Toen onze tijd bijna om was, hadden de twee jongens hun projecten af. Maar de anderen, die tot nu toe mijn hulp hadden geweigerd, hadden niets voor elkaar gekregen. Ze kwamen kort voor het einde naar me toe en vroegen me om hulp.

Onthoud altijd: ons leven verloopt zoveel beter als we in het begin naar Degene gaan die weet hoe dingen werken!

Als je op dit moment een moeilijke tijd doormaakt, is het geen toeval dat je dit brief leest. God ziet je. Hij kent je moeilijkheden. Hij kent je mislukkingen. Hij kent de stress die je ervaart. En Hij wil je niet alleen helpen, maar ook je geloof en vertrouwen versterken.

1 Korintiërs 10:13 zegt: “Elke beproeving is een kans om nog meer op Hem te vertrouwen, want met elke beproeving heeft God ook een uitweg voorzien die je als overwinnaar tevoorschijn laat komen.”

Denk daar eens over na. Elke beproeving is een kans om God nog meer te vertrouwen – een kans om Hem nog meer te zoeken. Want met elke beproeving heeft Hij ook een uitweg voor je gemaakt die je uiteindelijk naar succes zal leiden.

Wees gezegend!

Uit: maandbrief Bayless Conley, oktober 2023

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Hoe kan je bidden als alles verloren lijkt?

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.