Je winkelmand (0)

Heb je je ooit door God verlaten gevoeld? In het leven van koning David waren er veel situaties waarin hij zich zo voelde. Maar zijn verhaal laat ons ook zien hoe we moeilijke situaties in ons leven kunnen overwinnen door op God te vertrouwen.

Koning David werd lastiggevallen door vijanden, zijn leven werd bedreigd en hij ervoer fysieke pijn en emotionele chaos. En er waren zelfs momenten dat het zijn tegenstanders beter verging dan hem. Zij waren succesvol – en hij boekte geen vooruitgang.

Het was in een van deze momenten dat David psalm 37 schreef. Het is een psalm waarmee eenieder van ons zich kan identificeren: De heiligen lijden terwijl zij die Gods wegen verwerpen in alles lijken te slagen. Deze psalm kan ons enorm helpen om goed te reageren als we ons zo in de steek gelaten voelen.

Laten we kijken naar de verzen 1-3: Erger je niet aan slechte mensen, Wees niet jaloers op wie kwaad doen, Zij verdorren snel als gras, Zij verwelken als het jonge groen. Vertrouw op de Heer en doe het goede, Bewoon het land en leef er veilig, En het zal je goed gaan.

Heb je gezien hoe wij volgens David moeten reageren als het leven ons slecht behandelt, maar de goddelozen succes boeken? Hij zegt dat jij en ik niet boos moeten worden. In plaats daarvan moeten we het goede doen en op God vertrouwen. Davids standpunt is duidelijk: blijf doen wat goed is. Blijf leven naar Gods woord. Blijf op God vertrouwen, ook als het lijkt alsof alleen de goddelozen vooruitgang boeken.

Ik wil je graag een voorbeeld geven. Mijn vader was tandarts en een zeer rechtschapen man. Hij vertelde me dat op een dag een dame die eerder zijn patiënt was geweest de wachtkamer binnenkwam en hem wilde spreken. Toen hij voor haar stond, werd hij overladen met een ware scheldkanonnade. Ze beschuldigde hem van nalatigheid en zei dat haar nieuwe tandarts dacht dat ze allerlei behandelingen en procedures nodig had. Mijn vader keek in haar mond en zag dat er voor enkele duizenden dollars aan behandelingen was gedaan.

Mijn vader belde de andere tandarts en vroeg hem waarom hij deze behandelingen had gedaan, hoewel ze allebei heel goed wisten dat ze geen van alle nodig waren geweest. “Toen ik ermee begon, stond ik er nog bij stil,” zei de andere tandarts. “Maar nu geniet ik gewoon van al het geld dat ik ermee verdien.” Mijn vader had vervolgens mee kunnen doen met de zwendel. Hij had kunnen toegeven aan de verleiding om oneerlijk te zijn. Hij had rijk kunnen worden. Maar in plaats daarvan koos hij ervoor om op God te vertrouwen en het goede te doen.

Volg ook jij zijn voorbeeld. Laat je niet verleiden tot een compromis. Verlies je integriteit niet. Als je sluipwegen neemt en een vals spel met anderen speelt, begeef je je op het verkeerde pad. Het zal je geweten afstompen en je zult een verschrikkelijke prijs betalen. Dat is het eenvoudigweg niet waard. Vertrouw in plaats daarvan op de Heer en doe het goede!

Dan geldt deze belofte voor jou: Vertrouw op de Heer en doe het goede, Bewoon het land en leef er veilig, En het zal je goed gaan. Als je op God vertrouwt en het goede doet, zul je een plek hebben om te wonen en er zal overvloedig worden voorzien in je behoeften.

In Galaten 6:9 staat: Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is.

Zelfs wanneer je je in de steek gelaten voelt; zelfs wanneer de goddelozen succes lijken te hebben – ga door! Stop niet met liefhebben. Stop niet met geven. Stop niet met gul zijn. Houd niet op God te vertrouwen terwijl je je goede zaad uitstrooit. Je zult zegeningen oogsten!

Wees gezegend!

Uit: maandbrief Bayless Conley, februari 2023

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Jezus: de weg, de waarheid en het leven

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.