Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Ik stuur je vandaag voor het eerst mijn maandbrief per email en wil je graag een vraag stellen: Wist je dat God je meer wijsheid, meer kracht, meer vreugde, meer geloof en meer liefde wil geven?

In de Psalmen lezen we: Hij zal zegenen wie de HEERE vrezen, de kleinen met de groten. De HEERE zal u meer en meer zegenen, u en uw kinderen. U bent gezegend door de HEERE, die hemel en aarde gemaakt heeft. (Psalm 115:13-15)

Dat was een zegen voor het volk Israël, maar deze geldt ook voor alle andere kinderen van God van iedere generatie. Ik wil in het bijzonder de nadruk leggen op de woorden in het midden van dit gedeelte: De HEERE zal u meer en meer zegenen, u en uw kinderen!

Het zou alleen al geweldig zijn als in dit vers zou staan: “De HEERE zal u genoeg geven,” of: “De HEERE zal u meer dan genoeg geven.” Maar hier staat: “De HEERE zal u meer en meer zegenen.” Dat betekent: Hij geeft ons altijd nog meer!

Daarover lezen we ook in Genesis. Daar staat beschreven dat God man en vrouw naar Zijn beeld schiep. Daarna zegende God hen en zei: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers. (Genesis 1:28). Het woord ‘word talrijk’ is hetzelfde Hebreeuwse woord dat ook op andere plaatsen in het Oude Testament vertaald wordt met ‘vermeerderen’.

Het ging hier niet alleen om het gebod kinderen te krijgen en de aarde te bevolken. Gods opdracht omvatte veel gebieden. Toen Hij tegen de mensen zei dat ze vruchtbaar zouden moeten zijn en zich zouden moeten vermeerderen, ging het daarbij ook om hun gevoelens, hun geestelijk leven, hun invloedsfeer en hun inzicht. Al sinds de Hof van Eden is groei de wil van God. Dat was Zijn plan met Zijn familie. En Hij heeft dat plan niet veranderd.

Wat de groei van wijsheid en inzicht betreft staat er in Spreuken 1:5: Wie wijs is, zal horen en inzicht vermeerderen, en wie verstandig is, zal wijze raad verwerven. God wil dat onze kennis, onze wijsheid en ons inzicht groeien; maar wij moeten bereid zijn aandachtig te luisteren. Anders zijn wij niet meer dan dwazen (Spreuken 1:7 en 22). Als je wilt dat je inzicht groeit, moet je je dus afvragen: “Luister ik aandachtig?”

Ik wil je aanmoedigen: Streef naar dat ‘meer’, dat God jou als Zijn geliefde kind wil geven. En een geweldige manier om daarmee te beginnen, is het bestuderen van de wijsheid in Spreuken en dan aandachtig te luisteren naar wat God je daardoor wil leren. Wanneer je tijd met de Bijbel doorbrengt, zal God je zoektocht belonen en je steeds meer kennis en wijsheid geven, zodat je niet alleen op deze gebieden kunt groeien, maar ook in geloof, liefde, vreugde en invloed.

Ik bid dat God krachtig in je werkt. Moge Hij je voorbereiden op de groei die Hij voor jou wenst. En ik wil je uitnodigen te bidden voor de mensen die we samen wereldwijd bereiken door Antwoorden met Bayless Conley. Bid dat zij God horen en tot geloof in Jezus komen. De wereld moet absoluut ervaren wat God allemaal voor hen gereedhoudt!

In Hem verbonden,
Bayless Conley

Uit: maandbrief Bayless Conley, maart 2020

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.