Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

De afgelopen maanden werden gekenmerkt door berichten over de Coronacrisis. Voor velen was het een hele onrustige tijd. Was dat voor jou ook zo? Laat je dan nu bemoedigen: God wil je vrede en rust geven. 

In Jesaja 53:5b lezen we dat Jezus de enige bron van echte vrede is: “De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.” Jezus heeft de prijs betaald voor onze vrede. De doornenkroon is op Zijn hoofd gezet, opdat wij met vrede gekroond kunnen worden.

Vrede is dus Gods geschenk aan ons, dat volledig is betaald. En het is Gods wil voor jou en mij dat we vrede krijgen. Het is Zijn wil voor jou dat je vrede hebt, omdat de prijs is betaald.

De vrede van God beschermt ons hart. Ze bewaakt ons verstand als we bidden. Ze kan ons rust en kalmte geven, ongeacht de situatie om ons heen.

Maar hoe krijgen wij Gods vrede? Het is een van de natuurlijke bijproducten van het geloof. In Romeinen 15:13 staat: “De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. 

God biedt ons weliswaar alles door genade aan, maar het geloof is de hand die zich uitstrekt en aanneemt wat de genade wil schenken. God wil dat je Hem nu vertrouwt – in welke situatie je je ook bevindt.

Geloof in Jezus en vertrouw op Hem, dan zul je Zijn vrede ervaren!

In Hem verbonden,
Bayless Conley

Uit: maandbrief Bayless Conley, juli 2020

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Ik weet niet wat ik moet doen …

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.