Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Ik heb geweldig nieuws voor u. U kunt Gods wil kennen en doen. Dat heeft u goed gelezen. U kunt Gods wil voor uw leven kennen en doen. In feite maakt de apostel Paulus dit heel duidelijk in Efeziërs 5:15-17… Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd. Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil.

Paulus zou ons niet vertellen dat we Gods wil moeten begrijpen als dit niet zou kunnen.

Toch lijkt voor veel christenen het begrijpen van Gods wil een mysterie. Velen vragen zich constant af of ze in Gods wil zijn en hoe ze kunnen ontdekken wat Hij echt wil. Misschien is dit ook op u van toepassing.

In de Bijbel heb ik zes manieren ontdekt om Gods wil te doen. Zes dingen die u kunt doen en als u ze doet bent u in de wil van God.  Deze zes dingen noem ik in mijn boodschap genaamd Zes manieren om Gods wil te doen, een preek die ik u deze maand graag kostenloos wil toesturen.

In deze preek wijs ik u direct uit de Bijbel zes dingen aan die duidelijk omschreven worden als manieren waarop u en ik kunnen weten dat we in Gods wil zijn. Bijvoorbeeld, in Efeziërs 6:5-8 zegt Paulus ons het volgende: Slaven, gehoorzaam uw aardse meester zoals u Christus gehoorzaamt, met ontzag, respect en oprechtheid;
niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar als slaven van Christus die van harte alles doen wat God wil. Doe uw werk met plezier, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen, want u weet dat allen door de Heer beloond worden voor het goede dat ze doen, zowel slaven als vrije mensen.

Als Paulus het heeft over slaven en meesters, dan is dit principe perfect van toepassing op werkgevers en werknemers. Dus hoe kunnen u en ik Gods wil kennen op basis van dit schriftgedeelte? Gods wil is dat u hard werkt en gemotiveerd bent in uw werk. Werk alsof Christus uw leidinggevende is, geef altijd het beste van uzelf, niet alleen wanneer er op u wordt gelet. Wanneer u dat doet, dan weet u dat u in Gods wil bent!

Nou, dat klinkt misschien wel heel simpel, maar het is precies wat de Bijbel zegt. U kunt weten dat u Gods wil doet als u deze waarheid toepast in uw leven. Dat is slechts een van de zes manieren om Gods wil te doen, die ik behandel in mijn preek Zes manieren om Gods wil te doen. Vraag daarom vandaag nog deze op dvd aan.

Pas geleden ontvingen wij een bijzondere boodschap van een kijker in Egypte. We hebben allemaal gehoord over de enorme onrust en de christenvervolging in dit land. Het was daarom een zegen om het volgende te lezen: Ik ben al jaren geleden tot geloof gekomen maar het bekijken van uw uitzending heeft mijn geestelijke horizon verbreed. Ik heb vele waardevolle lessen van u geleerd. Door bijna elke preek heeft de Heer mij aangeraakt en tot mij gesproken aangaande mijn geestelijke reis en groei. Daarvoor ben ik heel dankbaar. In onze gebedsgroep hebben wij uw preken ook doorgegeven en samen gebeden. Hierdoor hebben ook de anderen veel geleerd.

Toen ik dit las was ik heel erkentelijk voor uw ondersteuning. Deze maakt het mogelijk om onze medegelovigen
in strijd en vervolging te bemoedigen. Ik ben zo dankbaar.

Uit: nieuwsbrief Bayless Conley, juni 2015

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.