Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Vele jaren geleden had een collega voorganger van mij gezondheidsproblemen. Dus ging hij naar de dokter waar ze een hele reeks tests deden en röntgenfoto’s maakten. De dokter zei tegen hem: “Luister, dit is het probleem. Je hebt een vlek op je long. Ik heb dit vaak gezien. Ik weet wat het is. Het is heel ernstig. Je hoeft er niet meteen iets aan te doen, maar we moeten nadenken over wat we er op de lange termijn mee gaan doen. Anders zul je snel veel pijn hebben.”

Mijn kennis ging naar huis, praatte met zijn vrouw, kuste haar en ging naar de slaapkamer. Hij belde zijn secretaresse en annuleerde elke afspraak en evenement waar hij zou preken. Vervolgens bleef hij drie dagen in zijn kamer.

Gedurende die tijd ijsbeerde hij, prees God, bad, lag op zijn gezicht en las de Bijbel. In het bijzonder bleef hij alle goddelijke beloften over genezing lezen en ze hardop biddend uitspreken. Toen hij uit de kamer terugkwam, had hij een bepaalde zekerheid in zijn geest dat God hem gehoord had. Hij wist dat hij genezen was.

Hij vroeg de dokter om nieuwe röntgenfoto’s te maken. De dokter deed dat en voerde opnieuw een reeks onderzoeken uit. Alle röntgenfoto’s en onderzoeksresultaten waren in orde. De vlek was weg!

Bidden met heel je hart heeft een speciale kracht. Ik bedoel daarmee niet bidden met angst maar een gebed dat we zo serieus menen dat we alles en iedereen buitensluiten en ons alleen uitstrekken tot God en Zijn ingrijpen.

God zegt in Jeremia 29:13-14: “Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden” – spreekt de Heer.

Deze beloften werden gegeven aan de Israëlieten in Babylonische gevangenschap. Maar in principe geldt het voor iedere gelovige in iedere generatie – vooral omdat er andere Bijbelteksten zijn die spreken over soortgelijke beloften.

Wanneer het lijkt alsof alles verloren is, moeten wij ons in het geloof uitstrekken en God zoeken met heel ons hart en heel onze ziel. Als er genezing in onze levens moet komen en opwekking in ons volk, dan moet God met Zijn machtige aanwezigheid neerdalen en ingrijpen. Ja, Gods Geest kan dat doen. Maar wij moeten vurig bidden en volledig op Zijn beloften vertrouwen. Dan zal Hij ons ontmoeten.

Uit: maandbrief Bayless Conley, augustus 2021

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.