Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Veel christenen vragen zich af hoe hun gebeden worden verhoord. Er zijn bepaalde dingen die wij kunnen doen om beter met God samen te werken. Dat zal leiden tot een vruchtbaar gebedsleven.

Een voorwaarde is dat wij in Jezus blijven. Lees even mee hoe vaak Jezus deze uitdrukking in Johannes 15:1–7 gebruikt (accentueringen van mij): “Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Iedere rank aan Mij die geen vrucht draagt snijdt Hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit Hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. Jullie zijn al rein door alles wat Ik tegen jullie gezegd heb. Blijf in Mij, dan blijf Ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in Mij blijven. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in Mij blijft en Ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder Mij kun je niets doen. Wie niet in Mij blijft wordt weggegooid als een wijnrank en verdort; hij wordt met andere ranken verzameld, in het vuur gegooid en verbrand. Als jullie in Mij blijven en Mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.”

Kenneth Wuest (1893–1962) was in zijn tijd één van de belangrijkste geleerden op het gebied van de Griekse taal. Hij vertaalde het woord blijven als “een levende gemeenschap in stand houden.“ Vers 7 kan dus ook als volgt vertaald worden: “Wanneer jullie een levende gemeenschap met Mij in stand houden, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.”

Als wij willen dat God onze gebeden verhoort dan moeten wij met Hem, de ware wijnstok verbonden zijn. Wij dienen ons leven met Hem te delen wanneer wij vrucht willen dragen. Wij kunnen niet van maandag tot en met zaterdag als de duivel leven en dan op zondag naar de kerk gaan en verwachten dat onze gebeden verhoord worden. U moet een levende gemeenschap, een dagelijkse omgang met Jezus opbouwen.

En daarmee bedoel ik geen rituelen of methoden. Het is eenvoudig. Ga gedurende de dag op zoek naar God en probeer Zijn stem te horen. Erken Hem in het dagelijks leven. Lees uw Bijbel en praat met Hem. Druk uw dankbaarheid uit. En ga regelmatig naar een samenkomst met andere christenen.

Mijn vader heeft groene vingers en laat letterlijk alles groeien en bloeien. Hij houdt eigenlijk alleen van planten die iets eetbaars produceren. Als wij zijn tuin zouden bekijken dan kan ik je zeker twee dozijn gewassen in zijn tuin laten zien waarvan je kan eten. Door de jaren heen heeft mijn vader mij vaak verschillende fruit- en notenbomen gegeven. Ik heb van hem macademiabomen, avocadobomen, appelbomen, cherimoyabomen en nog veel meer gekregen. Meestal was het een jong boompje in een kleine emmer of een plastic pot met aarde. Ik wist dat ik, als ik daar de vruchten van wilde plukken, dat boompje in de aarde moest planten. Ook onze ziel heeft de vruchtbare aarde van een relatie met God nodig, als we willen dat onze gebeden verhoord worden. Wij moeten een levende gemeenschap met God hebben.

Persoonlijk hou ik het graag simpel en bid vaak tijdens een wandeling. Soms ga ik ´s avonds nog een uurtje naar buiten en praat dan met God. Ik bid in tongen, ik ben stil, ik erken Hem en dank Hem voor alle goede dingen in mijn leven. Ik vraag Hem: “God, is er nog iets dat U mij wilt zeggen?”

Ook trek ik er graag op uit met de fi ets. Ik heb een “beach cruiser“ waarmee ik graag een uurtje ga fi etsen. Als ik dan onderweg ben, bid ik. Als ik bij het strand aankom dan ga ik het strand op en sta ik een half uurtje naast mijn fi ets. Ik kijk dan uit over de zee en praat met God. Dat is geen methode of ritueel. Ik geloof niet dat God boos op mij is als ik dat niet doe. Maar ik vind het prettig zo Jezus zei: “Blijf in mij, blijf in mij, blijf in mij. Bouw aan een levende gemeenschap met Mij. Ik wil deel van je leven zijn. Wanneer je in Mij blijft en Mijn woorden in jou, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.”

Blijf in God. Dat is een voorwaarde voor de verhoring van uw gebeden!

Uit: nieuwsbrief Bayless Conley, maart 2014

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.