Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Er zijn momenten in het leven dat het allemaal teveel is. Voel jij je ook wel eens zo? Dan wil ik je vandaag troosten met het volgende: God kent geen grenzen. Wij kunnen ons leven en onze situatie aan Hem toevertrouwen, onze trouwe Schepper.

Laat deze verzen uit Kolossenzen 1:15-17 je bemoedigen: “Christus is het beeld van God, de Onzichtbare, is Hij, eerstgeborene van heel de schepping: in hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, vorsten en heersers, machten en krachten, alles is door hem en voor hem geschapen. Hij bestaat vóór alles en Hij houdt de hele schepping bijeen.”

En als Hij de hele schepping bij elkaar kan houden, denk je dan niet dat Hij jou ook bij elkaar kan houden, zodat je niet uiteenvalt? Misschien zit je nu midden in een storm, of lijkt het alsof een vloedgolf van problemen van alle kanten op je afkomt. Misschien is het je huwelijk, je kinderen, een financiële situatie, een lichamelijke ziekte of iets anders. Als dit voor jou geldt, dan heb ik een boodschap voor je: Denk aan je Schepper. Leg je situatie aan Hem voor en bedenk dat Hij trouw is en alles bij elkaar houdt.

In Jesaja 43:1-2 lezen we: “Welnu, dit zegt de Heer, die jou schiep, Jakob, die jou vormde, Israël: “Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen, ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij! Moet je door het water gaan – ik ben bij je; of door rivieren – je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien.“

Je bent zelf niet sterk of slim genoeg om alle moeilijkheden en situaties die je in het leven zult tegenkomen het hoofd te bieden. Je hebt grenzen. Maar onze God heeft er geen.

Stel je voor wat er mogelijk is als je Hem echt vertrouwt en gelooft dat Hij grootse dingen kan doen! Wat zou er in jou en door jou, in je gezin, in je omgeving of in ons land kunnen gebeuren als je Hem werkelijk vertrouwt als jouw trouwe Schepper?

De ene, die je nooit zal loslaten, houdt je in Zijn hand (Johannes 10:28-30)  dat is een belofte waar je je altijd aan vast kunt houden!

Wees gezegend!

Uit: maandbrief Bayless Conley, november 2021

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Jezus: de weg, de waarheid en het leven

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.