Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Wij leven in onzekere tijden. Voeg daar de persoonlijke uitdagingen aan toe waarvoor vele mensen staan: hun gezondheid, huwelijk, kinderen, werk en andere dingen. Dan is het nietraar dat men zich soms afvraagt: „Is er nog hoop voor de toekomst?“

Ik kan hier volmondig „ja“ op zeggen, omdat de Bijbel duidelijk antwoord geeft op deze vraag. In Jeremia 29:11 staat: „Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.“

Ik wil u vandaag bemoedigen en u vertellen dat er werkelijk hoop is. Het maakt niet uit waar u momenteel mee te maken heeft. Waarom? Omdat onze hoop in de almachtige God is verankerd. In Openbaringen 19:6 staat: Toen hoorde ik iets als een stem van een grote menigte, van geweldige watermassa’s en van krachtige donderslagen zeggen: ‘Halleluja! De Heer, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap op zich genomen.

Er is geen grotere macht. Geen enkele situatie gaat zijn kracht en autoriteit te boven. Het maakt niet uit in welke situatie u zich bevindt en waarvoor u bang bent – onze Heer regeert en is almachtig! Geen situatie is te moeilijk en geen mens is te hopeloos voor God. Hij kan ingrijpen en alles ten goede keren. De almachtige God regeert! Met één woord uit zijn mond heeft Hij alle sterren in het heelal geschapen. Voor God is uw probleem niet te ingewikkeld; voor hem is het heel makkelijk op te lossen.

Denk eens aan Handelingen 16. Paulus en Silas werden in Filippi in de gevangenis gegooid. Ze werden geslagen, naar de zwaarst bewaakte gevangenis gebracht en hun voeten werden vastgeketend in een blok. Het leek alsof alles helemaal fout liep. Menselijk gezien was er geen hoop meer. Maar om middernacht begonnen zij te zingen en God te prijzen. En plotseling deed er zich een aardschok voor, de gevangenis trilde op haar grondvesten zodat alle deuren opensprongen en bij iedereen de boeien losschoten.

Hierdoor kwamen de gevangenenbewaarder en zijn huisgenoten als eerste Europeanen tot geloof. Er werd een gemeente gesticht en de ontwikkeling van de wereldgeschiedenis ging een nieuwe richting op – en dat gebeurde allemaal in Filippi. God gebruikte schijnbaar hopeloze omstandigheden om de wereld te veranderen!
En God kan datzelfde doen met uw situatie. Misschien heeft u het gevoel dat er weinig hoop is voor uw toekomst. Maar bij God is niets onmogelijk. Misschien kunt u het zich nauwelijks voorstellen, maar Hij kan de ergste situatie in positieve zin veranderen. Die hoop is gegrond op minstens drie feiten:

FEIT NR. 1: WIJ MOGEN ALTIJD EN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN HOPEN EN VERWACHTEN DAT HIJ ONS HELPT. (Psalm 27:13)
FEIT NR. 2: DE TERUGKEER VAN ONZE HEER EN REDDER! (Titus 2:13)
FEIT NR. 3: DE HOOP OP DE HEMEL. (Kolossenzen 1:5)
Daarom wil ik u vandaag bemoedigen om deze hoop in Jezus Christus aan te nemen. Het maakt niet uit waar u voor komt te staan – u heeft een hoopvolle toekomst!

Uit: maandbrief Bayless Conley, februari 2013

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Ik weet niet wat ik moet doen …

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.