Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Jouw karakter telt

Tot nu toe hebben we in de laatste overdenkingen de eerste drie aspecten behandeld die belangrijk zijn om zielen te kunnen winnen. Vandaag wil ik het vierde aspect met je delen: je manier van leven. In 1 Korintiërs 9:24-27, en met name vers 27 staat hoe belangrijk je levensstijl is in je getuigenis naar anderen:

Weet u niet dat zij die in de renbaan lopen, allen wel lopen, maar dat slechts één de prijs ontvangt? Loop dan zo dat u die verkrijgt. En iedereen die aan een wedstrijd deelneemt, beheerst zich in alles. Zij nu doen dat om een vergankelijke krans te ontvangen, maar wij om een onvergankelijke te ontvangen. Ik loop daarom niet zonder duidelijk doel en ik vecht zó met de vuist dat ik niet maar wat in de lucht sla. Maar ik oefen mijn lichaam op harde wijze en maak het dienstbaar, opdat ik niet misschien, na anderen gepredikt te hebben, zelf verwerpelijk word.

Paulus zei dat hij zich in alles beheerste, dat hij zijn lichaam oefende op harde wijze. Hij maakte zijn lichaam dienstbaar, wat erop wijst dat hij, net als jij en ik, moeite moest doen om zijn lichaam dienstbaar te laten zijn.

We hebben allemaal de neiging te zondigen. Maar we moeten ons vlees in bedwang houden en in alles beheerst zijn, want onze levensstijl beïnvloedt onze boodschap.

Neem een moment de tijd om over het volgende na te denken. Stel, je bent een werkgever. Als je een efficiënte, bekwame en betrouwbare werknemer aan zou willen nemen, zou je jezelf dan aannemen, tegen je huidige salaris?

Of stel dat je de rest van je leven door zou moeten brengen met iemand net als jij. Zou je hier naar uitkijken en zou je dit zien als een geweldige mogelijkheid en een groot voorrecht? Of niet?

Als je manier van leven niet strookt met je geloof, vinden mensen het moeilijk te luisteren naar wat je te zeggen hebt. Je levensstijl is belangrijk!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar rechtvaardigheid, godsvrucht, geloof en liefde 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.