Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Neem verantwoordelijkheid

Vandaag zijn we bij de derde sleutel tot het herwinnen van je geestelijke ijzer beland. De eerste was het toegeven dat je je ijzer kwijt bent, de tweede was je richten op de Meester. De derde is verantwoordelijkheid nemen als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt.

Ik wil graag opnieuw 2 Koningen 6:5 erbij pakken:
En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Het is belangrijk om te begrijpen dat ijzeren bladen er niet zomaar afvallen. Ze vallen eraf omdat ze niet goed onderhouden zijn.

Ik heb uren gespendeerd aan het hakken van hout en ik heb meerdere goede bijlen gehad. Maar in al die jaren dat ik brandhout heb gehakt, is het me nog nooit gebeurd dat het ijzer eraf viel.

De enige reden waarom een ijzer eraf zou kunnen vallen is doordat degene die de bijl gebruikt er niet goed voor gezorgd heeft. Dit moet het geval geweest zijn bij de man van 2 Koningen 6. Hij was verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn bijl.

Wat ik wil zeggen is: als je je ijzer bent kwijtgeraakt, moet je je verantwoordelijkheid nemen. Als het komt door iets wat jij hebt gedaan, of niet hebt gedaan, toon dan berouw. Neem je verantwoordelijkheid en geef anderen niet de schuld.

Hoe graag je ook met je vinger wilt wijzen naar de laatste kerk waar je bent geweest, of naar je partner, of je baas, of wie dan ook, niemand kan je ijzer van je afnemen. Alleen jij kan het verlies veroorzaken.

Geef niet langer anderen de schuld en neem de verantwoordelijkheid als je je ijzer bent kwijtgeraakt. Het is een noodzakelijke stap richting het herwinnen van je geestelijke ijzer.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De kracht van de Heilige Geest en jij

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.