Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

We hebben vast allemaal ooit weleens gedacht: Ik weet gewoon niet wat Gods wil voor mijn leven is! Of je hebt je misschien afgevraagd of het eigenlijk wel mogelijk is Gods wil te kennen of dat we God gewoon blindelings moeten volgen in de hoop dat we eens Zijn plan zullen begrijpen. In Efeziërs 5:15-17 vinden we belangrijke informatie over deze vraag:

Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil van de Heere is!

Als Paulus ons hier zegt dat wij moeten begrijpen wat God van ons wil, dan moet het kennelijk mogelijk zijn Gods wil te begrijpen. God zal niets van ons verlangen wat echt niet mogelijk is! Het is dus overduidelijk mogelijk Gods wil te kennen. Maar hoe doen we dat precies? We willen daarvoor naar de bediening van Jezus kijken.

Herinner je je de passsage in Markus 3:21 waar de familie van Jezus – Zijn moeder en Zijn broers – Jezus willen weghalen van de mensen die Hij onderwijst, omdat ze denken dat Hij Zijn verstand verloren heeft? Jezus vertelt de menigte net een serie fascinerende gelijkenissen als Zijn moeder en Zijn broers arriveren en Hem vragen naar buiten te komen. Maar Jezus geeft in deze situatie in Markus 3:33-35 een radicaal antwoord: En Hij antwoordde hun en zei: Wie is Mijn moeder, of wie zijn Mijn broers? En terwijl Hij rondom Zich keek naar hen die om Hem heen zaten, zei Hij: Zie, Mijn moeder en Mijn broeders; want wie de wil van God doet, die is Mijn broeder en Mijn zuster en Mijn moeder.

Zoals dit verhaal laat zien, is het Gods wil dat wij aan Zijn voeten zitten en naar Zijn woorden luisteren. Precies dat deden al die mensen. Ze zaten in een kring om Hem heen en luisterden ernaar hoe Hij door gelijkenissen onderwees. Voor ons betekent dat, dat wij tijd moeten nemen om biddend en ongestoord in de Bijbel te lezen. Als we dat doen, doen wij Gods wil. 

Toen ik net tot geloof gekomen was, woonde ik een tijdje in bij een familie. Dat heeft grote invloed op mijn geloof gehad. Op een morgen, nog voor zonsopkomst, hoorde ik iets. Ik merkte dat de man opstond. Omdat ik nieuwsgierig was, sloop ik achter hem aan en keek aandachtig naar wat hij deed. Hij ging de keuken in, deed het licht aan, zette een kopje koffie en ging met zijn koffie en de Bijbel aan tafel zitten. En zo las hij een half uur lang in de Bijbel. De volgende morgen hoorde ik hem weer voor de zon opkwam. Hij deed dat iedere morgen.

Het zien dat hoe deze man zo veel tijd met zijn geloof doorbracht, heeft veel invloed op mijn jonge geloof gehad. Nu is het dagelijkse Bijbellezen iets heel kostbaars voor mij. Als we in de Bijbel lezen, doen we Gods wil. Dan doen we precies dat wat Hij wil.

Is het niet bemoedigend dat te weten? God heeft ons met de Bijbel een boek gegeven waarmee we Zijn gedachten kunnen leren kennen. We kunnen daarin Zijn mening over ziekten, geldmanagement, overheidsinstanties, de omgang met moeilijke mensen binnen en buiten de kerk en nog veel meer lezen. Ik bid erom dat God je laat zien welke plannen Hij voor jou heeft als je je in de Bijbel verdiept en in gebed tot Hem gaat – zodat je – zodat je wordt aangemoedigd om iedere dag vol vertrouwen met Jezus te leven. Vergeet niet: jouw Heer is opgestaan! Vanuit die gedachte wens ik je een gezegend Paasfeest.

In Hem verbonden,
Bayless Conley

Uit: maandbrief Bayless Conley, april 2020

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.