Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Vandaag wil ik het hebben over wat u kunt doen als u een relatiecrisis doormaakt…

… of het nu gaat om uw huwelijk, gezin of een andere relatie. Misschien heeft u een geweldig huwelijk en een goed contact met uw kinderen, maar we hebben allemaal wel eens een crisis op het gebied van onze relaties. U ook. Ik hoop dat wat ik u vandaag schrijf, u zal helpen in tijden van crisis.

De eerste Bijbelse stap om uit een relatiecrisis te komen, is te erkennen dat u er alleen niet uitkomt. In 2 Korintiërs 3:5 staat: “Niet dat wij vanuit onszelf zo bekwaam zijn dat we dit als ons eigen werk kunnen beschouwen; onze bekwaamheid danken we aan God.“ Vrienden, u heeft Gods hulp nodig. Stop ermee om op eigen kracht te steunen en begin op Gods kracht te vertrouwen.

In Psalm 127:1 lezen we: “Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers; als de  Heer  de  stad  niet  bewaakt,  vergeefs  doet de wachter zijn ronde.“ Het woord dat hier met huis wordt vertaald, is het Hebreeuwse woord voor familie of gezin. Als de Heer het gezin niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers. Is het de Heer die uw gezin bouwt? Zwoegt u vergeefs?

De Bijbel zegt dat wanneer uw gezin in een crisis komt, het belangrijk is te erkennen wie uw ware vijand is. Niet uw vrouw is uw vijand, niet uw man, niet uw schoonmoeder en ook niet uw kinderen. In Efeziërs 6:12 staat: “Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.“

De duivel is uw vijand en zijn demonen werken onvermoeibaar aan het verstoren van uw gezin en familie. De duivel zal alles doen wat in zijn macht ligt om uw gelukkige gezinsleven te verstoren. Hij is een meester in het veroveren van terrein en het veroorzaken van scheiding.

Daarom bemoedig ik u om een beslissing te maken om gehoorzaam te zijn en God te dienen, onafhankelijk van uw situatie. Als u dat doet, dan geeft u God wat Hij wil; u geeft Hem iemand in het gezin waarmee Hij zich kan verbinden. Maar als u vijandig en koppig blijft en weigert te buigen, dan dan heeft God geen partner door wie Hij kan werken in uw gezin.

Pas ervoor op om te zeggen: “Nou, als mijn partner dit doet, dan doe ik dat.“ Nee! Deze houding verhindert dat God kan werken in uw situatie. God is op zoek naar iemand met wie Hij kan samenwerken; die Hem de mogelijkheid geeft om uw familie en gezin te zegenen. Bent u die persoon?

Uit: maandbrief Bayless Conley, april 2013

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Jezus was nooit gestrest

uitzending

Wat is een goede vader? (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.