Je winkelmand (0)

Verlang je ernaar om de kracht van de Heilige Geest nog meer te ervaren? Ik kan je verzekeren: De Heilige Geest is al aan het werk – misschien op een heel andere manier dan je zou verwachten. 

De apostel Paulus ervoer de kracht van de Heilige Geest bij de christenen in Thessalonica. In zijn brief aan hen herinnert hij zich: “Onze verkondiging aan u overtuigde immers niet alleen door onze woorden, maar ook door de overweldigende kracht van de heilige Geest.“ (1 Tessalonicenzen 1:5)

Het woord voor kracht dat Paulus hier gebruikt is hetzelfde woord dat in het Nieuwe Testament wordt gebruikt voor wonderen. En vaak in verband met een zichtbare genezing door God.

Natuurlijk kwamen dit soort wonderen en genezingen vaker voor in de dienst van Paulus. Maar hier ontdekken we iets dat heel interessant is. Als we goed kijken naar het verslag van Paulus’ bezoek aan Thessalonica in Handelingen 17, dan zien we dat daar geen enkele lichamelijke genezing of zichtbaar wonder wordt genoemd.

Dus wat deed de Heilige Geest onder de gelovigen in Thessalonica? Hij werkte met kracht terwijl Gods Woord werd gepredikt. Er was geen uiterlijk, zichtbaar teken van Zijn kracht, maar eerder een innerlijk, onzichtbaar wonder.

Paulus schrijft verder: Onze verkondiging aan u overtuigde immers niet alleen door onze woorden, maar ook door de overweldigende kracht van de heilige Geest. U weet hoeveel we voor u hebben betekend toen we in uw midden waren. U hebt ons nagevolgd, en daarmee de Heer: onder zware beproevingen hebt u het woord ontvangen met de vreugde van de heilige Geest. (1 Tessalonicenzen 1:5-6)

De kracht die in Thessalonica werd gemanifesteerd bestond uit een innerlijke, krachtige werking van de Heilige Geest die de gelovigen een diepe zekerheid en een blijvende vreugde gaf. Dit was iets bovennatuurlijks. Het was diep. Het was echt.

Toen de Tessalonicenzen de prediking van het evangelie hoorden, gaf de Heilige Geest hun een onmiskenbare, krachtige, innerlijke zekerheid dat deze boodschap waar was. En toen ze het hadden geaccepteerd en geloofd, gaf de Heilige Geest hun de diepe zekerheid dat ze nu bij de Heer hoorden. Met andere woorden, ze wisten echt dat ze gered waren. Ze hoopten het niet alleen. Ze wisten het met absolute zekerheid.

In zijn brieven spreekt de apostel Johannes ook over deze krachtige, innerlijke werking van de Heilige Geest: Dat Hij in ons blijft weten we door de Heilige Geest, die Hij ons heeft gegeven (1 Johannes 3:24b). Het is echt belangrijk voor hem dat deze uitspraak wordt begrepen, want hij herhaalt hem nogmaals in het volgende hoofdstuk: Dat wij in Hem blijven en Hij in ons, weten we doordat Hij ons heeft laten delen in Zijn Geest (1 Johannes 4:13).

Onderschat nooit de kracht van de Heilige Geest om diep in je te werken en je ervan te overtuigen dat je Jezus nodig hebt en een kind van God bent!

Ik heb nooit getwijfeld aan mijn redding sinds ik meer dan veertig jaar geleden “ja” zei tegen Jezus in een kleine missiepost in Oregon. En God wil dat jij hetzelfde ervaart – dat je zeker weet dat je gered bent. Ik kan je deze zekerheid niet geven, maar de Heilige Geest kan dat wel. En dat is wat Hij zal doen!

Wees gezegend!

Uit: maandbrief Bayless Conley, juli 2023

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Jezus was nooit gestrest

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.