Je winkelmand (0)

Ik vroeg ze waarom en ze zeiden: “Hij was de meest ondankbare persoon die we ooit hebben ontmoet. Hij klaagde over alles – het eten dat we hem aanboden, het tijdstip waarop we gingen avondeten, zijn bed… Hij verwachtte van ons dat we zijn kleren zouden wassen en klaagde vervolgens over hoe zijn broeken gestreken en gevouwen waren! Hij gedroeg zich alsof hij daar allemaal recht op had.”

Ik zou deze ervaring van mijn ouders willen vergelijken met een andere ervaring: Wij Conleys wilden met Kerstmis een gezin in nood helpen. We kochten cadeautjes voor de man, de vrouw en hun twee kinderen. We gingen naar hun huis, belden aan, brachten de cadeautjes naar binnen en legden ze neer.

Ik zal de reactie van de man nooit vergeten. Hij verloor zijn zelfbeheersing en begon midden in de woonkamer te huilen. Toen hief hij zijn handen op en begon God te danken. En een tastbare heilige sfeer vulde de kamer.

Ik zal dit moment nooit vergeten zolang ik leef.

Er is iets goddelijk aantrekkelijks aan een dankbare houding. Er zit iets hemels in. Het is de reactie van een hart dat werkelijk veranderd is. 

In Deuteronomium 28 spreekt Mozes zowel over de zegen die God Zijn kinderen schenkt als ze Zijn wegen bewandelen, als over de vervloekingen die over hen komen als ze niet naar Hem luisteren. En in de verzen 45-47 zegt Hij iets heel interessants:

“Al deze vervloekingen zullen u treffen en u achtervolgen tot er niemand meer over is, omdat u de Heer, uw God, ongehoorzaam bent geweest en de geboden en wetten die Hij u voorhield niet hebt nageleefd. Door de ellende getekend zult u met uw nageslacht voor altijd een afschrikwekkend voorbeeld zijn. Omdat u de Heer, uw God, niet met vreugde hebt gediend, blij met alles wat u bezat,…”

Mijn vriend, er is ons zoveel vergeven. Toen we nog Gods vijanden waren, stierf Jezus Christus voor ons. We moeten nooit vergeten wat een onbeschrijfelijk geschenk we hebben gekregen en elke dag met een dankbaar hart leven.

Een andere reden voor dankbaarheid voor mij zijn geweldige vrienden zoals jij. Met jouw steun worden talloze levens over de hele wereld veranderd door het werk van Answers with Bayless Conley. Daarvoor zeg ik dank je wel!

Samen zorgen we ervoor dat het Evangelie zich verspreidt in Europa, de VS, Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Australië en dat mensen Jezus ontmoeten.

Ik ben uiterst dankbaar dat je bestaat!

God zegene je!

Uit: maandbrief Bayless Conley, juni 2024

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Zo kun jij een verschil maken voor God

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.