Je winkelmand (0)

Ik hou van de verhalen van de Bijbel, verhalen over mensen zoals jij en ik. We lezen daar vaak over mensen die worstelen met problemen, ziekten of depressies. En dan grijpt God in en geeft hen gezondheid, zegen en vrede. Een van de meest verbazingwekkende verhalen staat in Marcus 5:1-5:

Toen Jezus uit de boot gestapt was, kwam hem meteen vanuit de grafspelonken een man tegemoet die door een onreine geest bezeten was en in de spelonken woonde. Zelfs als hij vastgebonden was met een ketting kon niemand hem in bedwang houden.  Hij was al dikwijls aan handen en voeten geketend geweest, maar dan trok hij de kettingen los en sloeg hij de boeien stuk, en niemand was sterk genoeg om hem te bedwingen. En altijd, dag en nacht, liep hij schreeuwend tussen de rotsgraven en door de bergen en sloeg hij zichzelf met stenen.

Deze man was een gevaar voor iedereen die hem tegenkwam. De plaatselijke bevolking had hem vaak als een dier opgejaagd en in de boeien geslagen. Maar niets kon deze arme man, die onder invloed stond van boze geesten, bedwingen. Totdat hij Jezus ontmoette. Verzen 6-8:

Toen hij Jezus in de verte zag, rende hij op hem af en viel voor hem neer, en luid schreeuwend zei hij: “Wat heb ik met jou te maken, Jezus, Zoon van de allerhoogste God? Ik bezweer je bij God: doe me geen pijn!” Want Jezus had al tegen hem gezegd: “Onreine geest, ga weg uit die man.”

Misschien weet je al hoe het verhaal verder gaat. Het blijkt dat deze man niet alleen bezeten is door één demon, maar dat er een hele horde onreine geesten in hem woonde. Jezus dreef deze geesten uit de man. Ze dreven in een kudde varkens, die van een steile heuvel afraasde en zich in het meer stortten. Het volk kon het nauwelijks geloven! Verzen 14 en 15:

De varkenshoeders sloegen op de vlucht en vertelden in de stad en in de dorpen wat ze hadden meegemaakt, en de mensen gingen kijken wat er was gebeurd. Ze kwamen bij Jezus en zagen de bezetene daar zitten, gekleed en bij zijn volle verstand, dezelfde man die altijd bezeten was geweest door het legioen, en ze werden door schrik bevangen.

En toen zei Jezus tegen de bevrijde man: “Ga naar huis, naar uw eigen mensen, en vertel hun wat de Heer allemaal voor u heeft gedaan en hoe hij zich over u heeft ontfermd.”  De man ging weg en maakte aan iedereen bekend wat Jezus voor hem had gedaan, en iedereen stond verbaasd. (Marcus 5:19-20)

Stel je voor hoe dat geweest moet zijn. De mensen kenden deze man. Ze wisten dat hij was als een wild, gewond dier. Iedereen was bang voor hem. Maar toen verscheen hij en alles aan hem was veranderd. Hij was gekleed en schoon; zijn haar en baard waren gekamd. Hij had zelfs een glimlach op zijn gezicht! Wat een verhaal kon hij vertellen over de Ene die dit ongelooflijke wonder van genezing en bevrijding had verricht! Allen die het hoorden waren verbaasd! Er lag kracht in het verhaal van deze man.

Ook in jouw verhaal zit kracht! Je denkt misschien dat jouw verhaal niet zo dramatisch is als dat van de bezeten man. Maar ook jij kunt een verhaal vertellen over hoe God in jouw leven ingreep en “jou redde uit de macht van de duisternis en jou over heeft gebracht naar het rijk van de geliefde Zoon” (Kolossenzen 1:13). Jij kunt anderen als geen ander vertellen wat Jezus voor jou heeft gedaan!

Ik wil je bemoedigen: Als God je de gelegenheid daartoe geeft, ga dan naar buiten en vertel je verhaal. Als je moedig bent en je mond open doet wanneer God dat van je vraagt, kunnen er machtige dingen gebeuren in het leven van andere mensen. 

Wees gezegend!

Uit: maandbrief Bayless Conley, maart 2023

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.