Je winkelmand (0)

In Jozua 23:14 geeft Jozua kort voor zijn dood zijn afscheidsrede en zegt:

“Luister. Nu ik de weg moet gaan die ieder mens wacht, moet u goed beseffen dat de Heer, uw God, geen van de beloften heeft gebroken die Hij u heeft gedaan. Hij heeft ze alle gestand gedaan, Hij heeft er niet één gebroken.” (NBV)

We mogen vertrouwen op Gods beloften – Hij zal ze allemaal vervullen!  En daarom wil ik je vandaag herinneren aan de beloften in Gods Woord. Het maakt niet uit met welke moeilijkheden je op dit moment te maken hebt. Zoek een belofte die bij jouw situatie past. Lees het in de context. Zoek parallelle passages op. Denk erover na. En accepteer het dan voor jezelf.

Vele jaren geleden gaf ik een cursus over goddelijke genezing op de Bijbelschool van onze kerk. Ik herinner me een jonge vrouw die pas sinds kort lid was van onze kerk. Ze had nog nooit iets geleerd over goddelijke genezing. In plaats daarvan was haar verteld dat zulke dingen tegenwoordig niet meer gebeuren. Maar weet je, als iets in Gods aard ligt, dan geldt het voor altijd. God zegt in Exodus 15:26: “Ik, de Heer, ben het die jullie geneest.” Dit beschrijft Zijn aard.

De jonge vrouw ging elke avond na de les naar huis, las de verzen waarover ik had gesproken in hun context en zocht naar parallelle passages. Ze deed dit elke avond. Ze kwam naar de les, maakte aantekeningen, ging naar huis en bestudeerde de beloften. Soms bestudeerde ze de beloften tot in de vroege uurtjes. Later ontdekte ik waarom ze zo geïnteresseerd was in dit onderwerp: ze had een grote tumor in haar keel.

Nadat ze het grootste deel van de nacht wakker was gebleven en de Bijbel had bestudeerd, zei ze op een ochtend hardop: “God, ik geloof dit. Deze belofte is voor mij. Ik vraag U om mij nu te genezen.” Toen ze die avond naar de kerk reed, voelde ze een kriebel in haar keel. Ze stopte en begon te hoesten. Ze hoestte en hoestte, en plotseling hoestte ze de tumor uit en hield hem in haar hand!

Ze opende het autoraam, gooide de tumor naar buiten, reed naar de kerk en vertelde iedereen het verhaal. Later ging ze naar haar dokter voor controle. De tumor was echt verdwenen. Ze was genezen.

Wat had hiertoe geleid? Het was de kracht van een belofte, een belofte van God, die ze voor zichzelf aanvaardde en waar ze naar handelde.

Als je je bezig houdt met Gods beloften, ze accepteert en verwacht dat ze worden vervuld, dan kan God alles in je leven doen. Is dat niet geweldig? Laten we samen de wereld vertellen over Gods beloften!

Met jouw hulp kunnen we de belofte van verlossing door Jezus brengen aan hen die in duisternis leven – de belofte dat “ieder die de naam van de Heer aanroept, zal worden gered” (Romeinen 10:13)!

Met deze opdracht kunnen we het leven van mensen veranderen.

Ik bid dat ook jij Gods beloften op je leven zult toepassen, de waarheid van Zijn Woord zult erkennen en je leven moedig zult leiden in het geloof in Hem.

God zegene je!

Uit: maandbrief Bayless Conley, april 2024

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Let op, dwaalleer!

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.