Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

We leven momenteel in een tijd, zoals we nog niet hebben meegemaakt. De wereld om ons heen verandert en veel mensen voelen zich onzeker en maken zich zorgen. Het is zo goed te weten dat onze God niet verandert en dat wij altijd en in iedere levenssituatie op Hem kunnen vertrouwen. De psalmist had gelijk toen hij zei: “God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee.” (Psalm 46:2-3 NBV).

Ook als de aarde wankelt! God is ook dan een toevlucht als dat wat voor mensen altijd een stevig houvast was, begint te ‘wankelen’. Zo veel is de afgelopen maanden gaan wankelen. Dingen waarvan de mensen hadden aangenomen dat ze er altijd zouden zijn: hun arbeidsplaatsen, de economie, de staatshulp, de maatschappij zoals ze die kenden … niets daarvan is crisisresistent, maar onze God is dat wel!

De goede boodschap voor ons is dat God ook in zo’n crisis onze toevlucht en kracht is en dat we niet bang hoeven te zijn. Hij is aanwezig – niet als ongeïnteresseerde toeschouwer, maar als onze Helper! U kunt op Hem vertrouwen, Hij zal zich om u bekommeren.

Ik wil dat u weet: ik heb voor u gebeden. Voor uw bescherming, uw verzorging en uw vrede. En ik heb gebeden dat God deze onzekere tijd gebruikt om mensen tot zich te trekken.

We leven momenteel in een crisis, zoals we nog niet hebben meegemaakt. Maar het is ook een tijd, waarin we het Evangelie kunnen doorgeven zoals nog niet eerder het geval was. De mensen hebben geestelijke honger en beginnen als nooit tevoren na te denken over de eeuwigheid en dat wat echt telt in het leven.

Ik geloof dat God onze uitzending kan gebruiken om mensen over de hele wereld op Jezus te wijzen. Voor zo veel mensen was de uitzending al een echte bemoediging. Op het moment beluisteren velen deze voor de eerste keer. De mensen zoeken naar antwoorden en hoop. Wij kennen Diegene die beide heeft! Grijp met ons de gelegenheid aan onze toevlucht en kracht te delen met een wereld die bereid is te luisteren.

Onze tv-uitzendingen kunnen inmiddels in 120 landen worden gezien en in 11 talen wereldwijd worden beluisterd. Iedere week verkondigen wij zo aan honderden miljoenen mensen over de hele wereld het goede nieuws van Jezus Christus.

Daarom zijn uw gebeden en uw ondersteuning juist nu heel belangrijk. Wij moeten de tijd goed gebruiken en het Evangelie sterk blijven verbreiden, zolang zoveel harten bereid zijn het te ontvangen.

Ik bid ervoor dat God u en uw huisgezin op een bijzondere manier mag zegenen en dank u dat u ons verlangen deelt mensen over Jezus te vertellen.

In Hem verbonden,
Bayless Conley

Uit: maandbrief Bayless Conley, mei 2020

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Ik weet niet wat ik moet doen …

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.