Je winkelmand (0)

Jezus had altijd tijd voor de mensen en diende waar Hij ook was. Ja, Hij sprak tot grote menigten, maar er zijn ook situaties waarin Jezus bij kleine groepjes mensen bleef hangen, met ze sprak en met ze at. En dat terwijl niemand in de geschiedenis van de mensheid het drukker had dan Hij!

Laten we in deze context eens kijken naar wat Jezus zei in Johannes 14:1-6:

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door Mij.”

Eerst en vooral bedoelt Jezus daarmee dat Hij de enige weg is naar een persoonlijke relatie met God. Maar als we het over een weg hebben, wordt daarmee ook bedoelt de manier waarop iets gedaan wordt.

Vriend, de weg van Jezus is een ontspannen en relatiegericht leven. We moeten deze weg inslaan als we de volheid willen ervaren van wat God voor ons in petto heeft. 

Ik herinner me dat we jaren geleden ons huis moesten laten behandelen tegen termieten. Ik had onze jongste zoon Spencer beloofd dat ik met hem zou gaan vissen. Pas toen er een enorme tent om het huis stond, herinnerde ik me dat de hengels nog in de garage lagen. Ik ging naar ons huis en zei tegen een van de aannemers: “Hé, mag ik even de garage in om iets te pakken?” Hij vroeg: “Wat wil je pakken?” Ik zei: “Ik heb daar een paar hengels liggen en ik heb mijn zoon beloofd dat ik met hem zou gaan vissen.”

De man zei toen heel sarcastisch: “Oh, dat is vast heel leuk.” Ik keek hem aan en antwoordde: “Kijk, het is geen luxe dat ik mijn zoon mee uit vissen neem; het is een noodzaak.” Hij liet zijn hoofd hangen en zei: “Het spijt me. Ik heb de hele jeugd van mijn kinderen gemist omdat ik alleen maar aan mijn werk dacht. Tot op de dag van vandaag heb ik geen band met ze.”

In Matteüs 11:28-30 zegt Jezus:


“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

Zijn juk is zacht en Zijn last is licht. Dat is de weg van Jezus. En deze weg moeten we leren kennen. En we moeten Zijn waarheid accepteren en volgen.

Dat is de boodschap die centraal staat bij alles wat we dag in dag uit doen bij Antwoorden met Bayless Conley. En ik ben zo dankbaar voor vrienden zoals jij die het mogelijk maken om mensen over de hele wereld te bereiken met deze boodschap. Of het nu in het Engels, Spaans, Frans, Arabisch, Farsi, Nederlands, Duits, Russisch, Hindi, Nepalees of Tamil is. We doen dit alleen opdat mensen van verschillende talen, stammen en landen mogen leren dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is.

Ik bid voor jou dat je vandaag de weg van Jezus leert aanvaarden – zodat je ten volle kunt genieten van het leven dat God voor je heeft.

God zegene je!

Uit: maandbrief Bayless Conley, juli 2024

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.