Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Ben je bang om verkeerde beslissingen te nemen?

We lezen Jesaja 30:21:

Met uw eigen oren zult u een woord vanachter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan.

Het idee dat dit vers geeft, is dat als je van het rechte pad afdwaalt, God je zal laten weten dat je een verkeerde beslissing neemt of een verkeerde kant op gaat.

Ik ben tot het besef gekomen dat jij en ik veel meer vrijheid hebben binnen de grenzen van Gods wil dan ik voorheen dacht.

Het is belangrijk dat jij en ik transparant blijven en niets voor God verborgen houden. Maar zoals ik al zei, heb ik ontdekt dat we veel meer vrijheid hebben dan ik voorheen dacht. Laat me je een voorbeeld geven.

Nog niet zo lang geleden overwogen mijn vrouw en ik serieus om ons huis te verkopen en te verhuizen. De waarde van onroerend goed was zoveel gestegen, dat de waarde van ons huis sinds de aankoop meer dan verdubbeld was. Daarom kregen wij het idee dat het voor ons een goed moment was om te verhuizen.

Ik had geen woord van God gehad over verhuizen. Maar ik ken God goed genoeg om te weten dat ik zo’n beslissing wel kan nemen. Als we een verkeerde beslissing zouden nemen, zou God mij dat laten weten!

Sommige mensen zijn zo gespannen over alles. Maar zolang je open blijft naar God toe, kun je dit soort beslissingen gewoon nemen. Hij zal er zijn om jou te leiden als je een fout maakt.

Dat is echte vrijheid!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Zegeningen en grenzen

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.