Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wat voorbede inhoudt

Vandaag wil ik je helpen begrijpen wat voorbede inhoudt. Dit is het zesde en laatste type gebed dat we zullen behandelen.

In 1 Timotheüs 2:1 gaat het over dit type gebed: Ik roep er dan vóór alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen.

Voorbede, zoals in dit vers staat, is een vakterm voor het naderen tot een koning namens iemand anders. In algemene zin is voorbede, met betrekking tot gebed, God zoeken namens anderen. Maar specifieker gezien, is het bij God komen voor iemand die niet dicht bij God leeft.

Een aantal jaren geleden was ik in Nigeria waar ik in de stad Onitsha op een grote conferentie sprak. Toen ik daar was, werden we uitgenodigd om de koning van Onitsha te ontmoeten.

Het was best spannend om in een colonne te rijden met vlaggetjes op alle auto’s. Ik voelde me heel wat! Maar toen we in het paleis kwamen, moest iemand anders namens ons de koning ontmoeten. Ik had geen relatie met de koning en de rest van onze groep ook niet.

De persoon die ons bij de koning bracht was een bemiddelaar. En dat is wat voorbede inhoudt. Je komt bij de Koning der koningen namens iemand die op dat moment geen relatie met Hem heeft.

We zouden allemaal voorbede moeten doen. Jij en ik moeten bemiddelaars voor de verlorenen zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Waar je als kind van God recht op hebt

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.